Otthon kezd a halálcsoportban a BL-re évek óta esélyes manchesteri gárda és látva a vendégek formáját, elég jó kis szezonkezdés lehet ez Guardiola csapatának.

Szűkös vereséggel nyitották ugyan a Premier Ligát Gündoganék, azóta viszont gólt sem kapva, 11 gólt rúgva nyerték következő 3 meccsüket. Otthon 10-et lőttek két meccsen, igaz a Lipcsénél valamivel talán gyengébb ellenfelekkel szemben. Hatalmas keretből meríthet Guardiola, gyakorlatilag minden posztra akad 2 világklasszis játékosa. A védelem azért valamennyire fixnek tűnik a bajnokik alapján, a középpálya-csatársorban viszont kedvére variálhat Pep. Jó formába lendült Ferran Torres csatár poszton, míg Gabriel Jesus szélről játszva szintén kezdi elkapni a fonalat. Visszatérhet a középpályára a belga fenomén, de Bernardo Silva sem egy rossz opció, mutatja ezt a hétvégi győztes gólja is. Egy szó mint száz, remek játékosok tömkelege hazai oldalon, akik mindannyian bizonyítani akarnak a fix kezdő tagsághoz.

Kevésbé szépen indult a lipcseiek szezonja, Nagelsmann Münchenbe távozása és fontosabb játékosok elvesztése azért meglátszik a csapaton. 4 eddigi bajnokijukon 3 alkalommal is kikaptak és a játékuk sem túl biztató eddig. Idegenben gólt sem szereztek még eddig, ami nem sok jóval kecsegtet Manchesterbe utazás előtt.

Nem találkoztak még egymással a csapatok, viszont jelenleg óriási különbség van közöttük, egy fullon pörgő és zseniális játékot hozó Manchester City és egy rendesen szenvedő Lipcse fut össze szerdán. Nem látom, hogy tudnák féken tartani Gulácsiék az angolokat.

Manchester City - RB Leipzig: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp