Itt várok egy komoly mészárlást. A Manchester City nagyjából egy szinten helyezkedik el a Bayern München csapatával, játékstílusa hajaz a Bajorokéra. Pep Guardiola is szereti ezt letámadásos, labdabirtoklásos focit. Az idei szezonja a ’citeh-nek eddig nem tökéletes, hiszen váratlan vereséget szenvedtek a Spurstől Londonban és a Leicestertől a Community Shielden. Azonban én nem az idegenbeli játékukon rugózom, hanem a hazai pályán mutatott dominanciájukon. Ugyanis az eddigi két meccsükön mindkétszer 5-5 gólt rúgtak a soros ellenfelüknek. Lehet mondani, hogy az a Norwich és az Arsenal volt, de legyünk őszinték, a Leipzig MOST nincs magasabb szinten, mint az Ágyúsok.

Tehát én erről a mostani Leipzigről beszélek. Azzal, hogy elment Nagelsmann Münchenbe, keletkezett egy nagy űr a csapat élén. Jesse Marsch egyelőre láthatóan keresi az ideális csapatát, az ideális formációját, illetve az ideális játékosokat. Amit láttunk eddig tőlük, az édeskevés. Legutóbb a München szó szerint ledarálta őket Lipcsében!

Miért gondolnánk azt, hogy Manchesterben ennél nagyobb erőkifejtésre lesz képes a Leipzig?! Úgy gondolom ezért, hogy egy erődemonstráció-szagú meccsre van kilátás, ahol a hazai győzelem mértéke lehet csak kérdéses. Emlékezzünk a németek tavalyi manchesteri meccsére, amikor a United ellen szaladtak bele a nagykésbe. Pedig az a csapat sokkal magasabb színvonalat képviselt, mint a mostani.

Szerintem kiváló lehetőség, hogy a City már rúg legalább két gólt az első félidő végére. Ugyanazt a játékot kell játszaniuk, mint tette a München a hétvégén, és akkor ezt a törékeny német védelmet szétszedhetik. Kb. 10 kapuralövéssel számolok az első félidőben, amiből csak beakad kettő.

Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt