Elnézve a Bayer Leverkusen hétvégi bajnoki mérkőzését, itt bizony nagy kivégzésre van kilátás. Szerintem a Gyógyszergyáriak az idei szezont eddig nagyon formásan kezdték. Gerardo Seoane edzőt én eddig nem ismertem igazán, habár a Young Boys csapatát edzette éveken át. Idén nyáron tette át a székhelyét Németországba, és pár hónap után máris lehet érezni a keze nyomát a Leverkusen játékán. Nyitott, dinamikus csapat lett, akik nem állnak le 2-3 gól után sem. Idén igazán figyelni kell rájuk, szerintem top3-as lesz a végén a csapat. Ráadásul leigazolták a nyáron Robert Andrichet, akit az Union Berlinben tavaly sokat néztem, mennyi küzdőszellem szorult belé. Ő az, aki a középpályát stabilizálja Demirbayal duóban. Na és itt van a gond szerintem. Nem adnak ők ketten még kellő stabilitást, ezért lehet az, hogy minden meccsükön kapnak gólt. Igen, lehet azt mondani, hogy a Gladbachot nullán tartották, csak azt felejtjük el, hogy kihagytak egy büntetőt… Szóval az ellenfél góljával lehet számolni.

És kell is. Mert a Ferencváros támadójátéka egyre jobb, Franck Boli száműzése az első keretből nekem nem tűnik pótolhatatlan veszteségnek. Az látszik, hogy a nemzetközi porondon nem úgy játszik a Fradi, mint a hazai bajnokságban. Sokkal több lehetőség adódik előttük, kevésbé tartanak tőlük. Ezt simán ki lehet használni a németek ellen is, kicsit lebecsülik a zöld-fehéreket támadójátékban.

Ha megnézzük a nemzetközi meccseket közül a Young Boys ellenit, tökéletes preferencia lehet. Ugyanis a Young Boys játssza ugyanazt a játékot, mint a Leverkusen, hiszen közös edzőjük van-volt. Ennél jobb lehetőség nem adódik számunkra, hogy lekopírozzuk a korábbi két meccsüket.

Haratin, Laidouni és Sigér hiányában nincs középpályán szűrőjátékunk! Konkrétan át fognak rohanni rajtunk, és a védelemnek kellene stabilnak maradni. Ez biztosan nem fog menni, hiába masszív gyerek Blazic és Kovacevic. Fogalmam sincs, kik fognak visszavont box-to-box szerepkört játszani, vélhetően az egyik Somalia lesz, de a másik személye előttem nem tiszta. Ezzel a középpályával pedig esélyünk sem lesz!

Úgy vélem, hogy a Young Boys elleni meccsek alapján bőven lehet fogadni a félidei gólokra is. A védekezésünk fabatkát sem fog érni a leverkuseni játék ellen, így már az első játékrész végére meglehet a két találat.

Bayer Leverkusen - Ferencváros: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp