Elkezdi a Ferencváros idei EL-menetelését. Örömteli, hogy most már zsinórban van magyar csapat a főtáblán, s ne feledjük, hogy ez a sorozat idén 16 csapattal vékonyabb, mint tavaly volt – azaz minőségében jobb meccseket kaphatunk. Lehet, hogy itthon működik a magyar bajnok védekezése, azonban a nemzetközi szinten Stögerék nem olyan hatékonyak, mint volt Rebrov. Inkább az előre játékban van kraft most a Fradiban, így egy nyílt overes meccsre számítok.

Nézzük meg a zöld-fehérek a nemzetközi kupameccseit a selejtezők során! Nyolc mérkőzés 26 gól, 17:9-es gólarány. Szembetűnő, hogy a Slavia ellen a védekezés hozta meg a sikert, azonban egy támadóbb stílusú Young Boys ellen belekényszerült az együttes az adok-kapokba, és szenvedélyes meccseket játszott. Azt gondolom, hogy a Leverkusen cseppet sem lesz könyörületes, sőt, játékerőben legalább ott tart a csapat, mint a svájci bajnok. Dibuszra szerintem nehéz találkozó vár, s Stöger a Bundesliga múltja miatt is bizonyítani akar Németországban. Arra számítok, hogy a Fradi felveszi a kesztyűt és beleáll egy hullámzó meccsbe. Uzuni, Mak és Mmaee formában van s talán Tokmac is elkapja a fonalat, Somália és Botka nem lesz, így Vécseinek kell megállítania a hazai rohamokat a középpályán….azért nem egy súlycsoport, legyünk őszinték!

Négy meccset tolt a 04 a Bundesligában. Négyet vágott a Gladbachnak és az Augsburgnak, míg a mögöttünk hagyott hétvégén egy hazai 3:4-be bonyolódott a Dortmund ellen. Azt gondolom, hogy itt kellene befejeznem a további okoskodást! A számok: 18 gól négy meccsen, átlagban 4,5 született a Leverkusen mérkőzésein. Gerardo Seoane nem fog, és nem is tud változtatni a zsigerből támadó csapaton. Kötve hiszem, hogy egy Diaby, Schick, Paulinho trió tartható lesz a mieinknek, s akkor még ott van Bellarabi és Demirbay is. Nagy bravúr lenne szerintem, ha csak hármat kapna a ferencvárosi együttes, azonban egy-két találatra a magyar bajnok is jó lehet.

Nem most kell győzni, nincs realitása ezen a mérkőzésen a pontszerzésnek. Szerintem tudja ezt Stőger is és fociznak egy jót egymással a felek. Egy jó napon a Celtic és a Betis talán fogható a otthon azokra kell koncentrálni, itt nincs értelme betolni a buszt, mert belefáradunk és a vége egy sima négyes lesz. Tippem 3:1 – amivel mindkét fél boldog lesz majd, főleg, ha meccsben lesz a Fradi. Az over pedig kötelező!

Bayer Leverkusen - Ferencváros: Gólok száma - Felett/alatt tipp