Ahogy a Valencia és a Real Madrid meccsénél említettem, sűrűnek ígérkezik a vasárnap este, három jó meccs és az Álarcos énekes közül kell választani, már ez sem egyszerű.

Nem egyszerű megmondani azt sem, mit is várjunk a PSG-Lyon meccstől, mert a Párizs a Mbappé-Neymar-Messi trióval nemhogy nem verte szét a Bruges-t, nem is nyert. Ez mondjuk nem tántorít el attól, hogy overt húzzak a PSG-Lyon találkozóra, hisz a Lyon bárkitől képes gólokat kapni. amikor ezen sorok születnek, még a Lyon a Rangers elleni Európa Liga meccs előtt áll, szóval egy glasgow-i kirándulásból érkeznek, de lehet ebből megint egy ki(áb)rándulás is. Tény, hogy van két győztes bajnokija a Lyonnak, de ez már hírértékkel bír :D

Előtte nyelte a gólokat, mint kacsa a nokedlit, Bosz csapatának védekezése igazi tragikomédia. A Clermont és az Angers ellen is 3-3 gólt kapott az Olympique, ez pedig minden elmond.

A PSG sem vetette meg a gólgazdag meccseket, bár főleg Marquinhos hiánya miatt kapták a dugókat, a brazillal azért stabilabb a PSG hátul, mint nélküle. Ugyanakkor a Clermont és a Reims nem annyira félelmetes csapatok.

Megnézve a korábbi PSG-Lyon meccseket, vagy 0-1 gól születik, vagy extrém over. Én nehezen képzelek el most kevés-gólos meccset, főleg ha a Bruges elleni PSG-kezdőt vizsgálva mondjuk Paredes helyére jön di Maria. Az mondjuk tökös kis keezdő lenne, eggyel kevesebb ember, aki védekezik, és eggyel több, aki viszont képes kulcspasszokat osztogatni, és maga is veszélyes. Azt meg nem tudom, hogy Poc kivesz-e egy embert a trióból, és padra ültet valakit. Nem hiszem, ráadásul ez nem egy kis csapat elleni idegenbeli meccs, a Lyon neves ellenfél, még akkor is, ha a mostani Lyonnak inkább a neve jó, mint a teljesítménye. Meg eleve kellenek a meccsek, hogy az ászok elöl összeszokjanak, vagy kijöjjenek a hibák. Messiéknek is csiszolódniuk kell, megtalálni az egyensúlyt önzőség és önzetlenség között, egyénieskedés és csapatjáték között. Én a Liverpoolnál érzem/éreztem sokszor, hogy a Salah-Mané-Firmino trió már túllépi az önzetlenség egészséges határát.

Ez egy jó felhozó meccs lehet a PSG-nek a fontosabb BL-meccsek előtt, mert a Lyon tényleg neves ellenfél, viszont a védekezése eléggé sebezhető. Olyan meccs ez, amely nálam elképzelhetetlen gólok nélkül, de akár a büntetőket, akár a piros lapot is belelátom ebbe az összecsapásba.

Paris SG - Lyon: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp