CCC

Nem reklám akar ez lenni, pláne nem 1500+ karakterben. Három C betűvel kezdődő tulajdonnév. Celta, Cádíz és Calá. Az elemzésem/előzetesem három origója, kettő játszik, egy pedig nem. Ugye a Celta és a Cádíz játszik, hisz ha nem tenné, én sem írnék a meccsről.

A LaLiga 5. fordulójának nyitómeccse, és ennek a találkozónak mindkét csapat úgy vág neki, hogy az előző négyből egyet sem sikerült behúzni.

Ez a Celta részéről benne volt, mert játszott az Atletico Madrid ellen és a Real Madrid ellen, mindkét meccset elveszítette. Aztán a Bilbao ellen sem sikerült nyerni, szűk 1-0-ás zakó. Az Osasuna elleni döntetlen sem a kirakatba való, de legalább pontot ért.

Ami a Cádízt illeti, ott azért hiába a két szerzett pont, ebből a négy meccsből többet ki kellett volna hozni. Az ellenfelek nem voltak annyira acélosak, három meccset hazai pályán játszhatott a csapat, ehhez képest két remi után jött két pofon.

A számok is rémísztőek. Nézzük csak a Cádíz-meccsek statjait a lövések szempontjából:

Cádíz kísérleteinek száma, és az ellenfelek lövéseinek száma a Cádíz ellen

7-12

8-16

7-14

6-16

A Cádíz max. 8-at lőtt egy meccsen, miközben minimum 12-őt minden meccsen engedett. Nem néztem utána, de nem gondolom, hogy ennél rosszabb arány a ligában idén.

(Közben csak utánanéztem, mert kíváncsi egy majom vagyok: A Cádíz a 2. legtöbb lövést engedte az ellenfeleknek, miközben meccsenként csak az elchei együttes kísérletezett kevesebbszer.)

A harmadik C pedig Cala. Calá a Cádíz vezére, irányít szóval és tettekkel, rengeteg lövést blokkol, a levegő ura, szóval Cala nevét mindenképp említeni kell. Szoktuk írni elemzéseknél, hogy xy hiányzik, és legtöbbször azért, hogy pörögjenek a karakterek. Közben a 28-30 fős kereteket tekintve semmi jelentősége, hogy épp xy nem játszik. Igen ám, de Cála szerintem a Cádíz legjobbja idén, és igaz, hogy két remi mellett két vereség van, de ha nincs Cálá, a vereségek nagyobb arányúak, a döntetlenek, pedig vereségek.

Alváró mester valószínűleg Falit húzza vissza a védelembe, akit az első két forduló után berakott a középpályára szűrőbe, és Calát rakta a védelembe, de most megint változtatni kényszerül. Akapo is sérült, így azért lehet gondban a Cádíz hátul.

Az utolsó 5 Celta-Cádíz meccs egyaránt sima hazai sikert hozott.

Hogy ne legyen minden annyira 'happy', a Celta helyzetkihasználásáról egy-két szó: totál pocsék. A vigóiak lövés/kaput eltaláló lövés aránya totál pocsék. Ezen kellene javítani, de mikor, ha nem most. Otthon lesznek, hiányzó nincs, miközben az ellenfél kellemes, szokott is menni a Celtának a Cádíz ellen otthon, és nincs Akapo, és nincs Calá. Ok, lehet Fali visszahúzódik, de akkor a középpálya lesz súlytalanabb, talán még jobban is jár a Vigó.

A Celta csapatni fogja a meccs elejétől, hisz mire várjon. A Real ellen azért már jöttek a lövések, jöttek a gólok, én abban bízom, hogy egy-egy dugó mindkét félidőben összejön.

Celta Vigo - Cadiz: Celta Vigo mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp