Egy 22-1-es mérlegű bajnok készül a címvédésre a 15-1-es mérlegű kihívójával szemben a UFC 266 gáláján megrendezendő pehelysúlyú összecsapáson. A meccs korábban a UFC 260-ra volt kiírva, de a kialakult helyzet miatt el kellett halasztani a címmeccset. A bukik szerint a jelenlegi bajnok sokkal esélyesebb kihívójánál, én viszont pont fordítva gondolom.

A 168 centis címvédő Volkanovski utolsó 2-3 meccsén kívül könnyű meccseken van túl az övig vezető úton, Hollowayt kétszer legyőzni azért komoly teljesítmény, főleg a UFC 251 volt emlékezetes. Volkanovski elvesztette ugyanis az első két menetet, azután a következő kettő egyértelműen az övé volt, az 5. menet viszont elég kétséges volt. Megosztott pontozás lett a vége, ugyanis az utolsó menetig teljesen egy húron voltak a pontozók, ott viszont 2-1 arányban Volkanovski győzelmét hozták ki. Csupán érdekesség, de az MMA-val foglalkozó oldalak közül éppen Holloway kapott jobb pontokat 2:1 arányban. Magam is úgy gondolom, hogy az a meccs ott Hollowayé lett volna. Kondiban kicsit elfáradt ugyan Max, viszont hangsúlyosabb ütései voltak az egész meccsen.

Ortega majdnem két év pihenő után tért vissza a ketrecbe és talán az egész világot lenyűgöző teljesítményt tett le az asztalra. Sokan féltették őt a koreai Zombitól, viszont egyhangú pontozással verte meg ellenfelét. Zseniálisan bunyózott Ortega, hozta azt az ösztönös bunyót, amit tőle vártunk és végig dominált egy meglehetősen kemény ellenféllel szemben. Volt ott spinning back fisttől kezdve minden ami látványos, többször leütötte ellenfelét, emellett kondiban is végig rendben volt T-City és öröm volt nézni a meccsüket. Főmeccsként ott is 5 menetet toltak és végig bírta az iramot Ortega, végig magabiztosan bunyózva húzta be 5x 10-9-el a meccset. Ortega bírja az ütéseket (láthattuk anno Holloway ellen) és mindent tud a bunyóról.

Nálam ez kiegyenlítettebb meccs lehet, mint azt az oddsok sugallják, ráadásul Ortegat jelenleg esélyesebbnek tartom, bár egy címmeccs mindig más kávéház. 2,40-ért nem tudom ott hagyni T-Cityt.

Volkanovski, Alex - Ortega, Brian: Bokszpárbaj esélyek - Mérkőzés tipp