Picit meghökkenve találtam meg ezt a szorzót erre a találkozóra. Badosa az év egyik berobbanója, míg Kontaveit az egyik kisebb csalódás, aki évek óta nem tud kimászni saját árnyékából. Ezeket a folyamatokat jól jelzik a világranglista helyezések is, illetve az első fordulóban mutatott teljesítmények is. A véleményem szerint itt az oddsokat felcserélték.

Badosa az első körben bedarálta Grachevát, aki nem világverő ellenfél, de azért idén ő is beküzdötte magát a top 100-ba. Ehhez képest most breakelni sem tudta a spanyolt, akitől mindössze négy játékot tudott ellopni. Egyébként Badosának ezen a borításon sem megy rosszul. Az éve első felében Lyonban csak az a Tauson tudta őt megverni, aki ott és a múlt héten is tornát nyert kemény fedett körülmények között. Ott is masírozott a spanyol és ezzel a játékkal itt is alkothat kiugró eredményt.

Ezzel szemben Kontaveit csalódás. Egy olyan évben, ahol a Garroson Krejcikova tudott nyerni, a US Openen Raducanu és láthatjuk, hogy Kontaveitnek megvan a tenisze ahhoz, hogy eljusson egy GS döntőjébe, azonban fejben nem erős. Erről tanúbizonyságot adott az előző körben is, ahol Cirsteát engedte vissza a meccsbe a második szettben, ahol már 5-2-re vezetett. Ezek után a román egészen 5-4; 40-0 semmiig jött fel a román, amikor is elkezdtek jönni az első szervák az észttől. És talán ez a játékában a kockázat. Ha nem jönnek az adogatások, akkor nincsen b-terv. Ilyen téren Badosa simán felveszi vele a versenyt és mivel a spanyol sokat javult lábmunkában (Garros egyik esélyese volt), így játékban felülmúlhatja riválisát. Nem toronymagas esélyes, viszont nem értek vele egyet, hogy ő lenne ezen a meccsen az underdog!

Badosa Gibert, Paula - Kontaveit, Anett: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp