Ohioban, Columbus városában ezen a héten a férfi Challenger torna mellett a nőknek is rendeznek egy Challenger kaliberü versenyt. A mezőny nem sikeredett túl vaskosra, de a feljövőben lévő játékosoknak biztosít egy nagyobb dobbantási lehetőséget, most van lehetőségük megmutatni magukat a nagyközönségnek.

Ilyen a nagy ütőerővel bíró Bolkvadze is aki főleg gyors borításokon érvényesül, Gorgodze mellett ő számít a kaukázusi ország második számú versenyzőjének jelenleg.

A női mezőnyben tényleg az átlagosnál erősebb adogatásokkal bír, ezt az első körben is megmutatta, ahol a japán Nara Kurumit két könnyedebb breakelt szettben tette lapátra. Az új elenfél is "mandulaszemmel" rendelekző országból érkezik, A kínai Xinyu Wang is az energikus püfölős tenisz híve, jelenlegi pozíciója a legjobb, 128. helyével karrier csúcsot ért el.

Teremben azonban hektikusabbnak tűnik a jéka, amit az első körben a tajpeji Liang ellen is mutatott. Az első szettben egy teljesen alvó, széteső játékkal rukkolt elő, ahol simán bukta 2:6 -ra a nyitó felvonást. Utana azonban rátalált a valósabb tudására.

Bolkvadze személyében azonban olyan ellenfélre talált, akivel szemben nem lesznek korrigálási lehetőségek, hiszen a grúz kegyetlenül lecsap a kínálkozó lehetőségekre, jelen esetben a break labdákra. A grúz egy nem "agyon gondolkodós" játékos, az ütőerejét szépen "végig viszi" a kulcspillanatokban, ami Wang ellen minimum egy nyert szettet érhet. A bukik Wangot adják esélyesebbnek a ranglista miatt is, viszont nálam ez egy teljesen ki-ki meccs, én a grúz lány mellé tenném a voksomat, egy szettre meg még biztosabbnak érzem.

Bolkvadze, Mariam - Xinyu Wang: Szett hendikeppel - Hendikep tipp