Van egy szabályom a fogadásban: ANGOL ESEMÉNYEKET NE!!! Rosszak a mutatóim, kutyák a számaim, s a sikerélményem ezen a piacon olyan alacsony, mint a hím imádkozó sáskának a túlélési mutatója párzás után…Most mindezt a Brighton/Palace kedvéért félreteszem, és rámegyek egy könnyűnek ígérkező, talán csak rosszul beárazott over szorzójára!

Hatodik Graham Potter alakulata a tabellán, és a számok magukért beszélnek! Öt meccs 11 gól 7:4-es leosztásban több, mint 1,5-es átlag, s a két idegenbeli összecsapásán is volt négy találat, azaz kerek 2-es! Vannak éles pengék a gárdában. Itt van Welbeck, a korábbi Arsenal játékos, aki megunva a kevés játéklehetőséget a Watford után a Brighton profija lett. A Liverpoolból kinézett Lallana (egyes szurkolók a fejüket fogták, ha a pályára lépett), szintén a kékeknél bizonyíthat, mint labdaszerző. Elől a belga válogatott Trossard is alapember Potter együttesében így aztán a 3-4-3-as felállás elég támadó finesszel rendelkezik ahhoz, hogy Londonban is győzelmi esélyekkel léphessen pályára.

Nehéz sorsolása ellenére nem esett össze az elmúlt hetekben a Crystal Palace. Az a Patick Viera irányítja a csapatot, aki 1998-ban világbajnoki címet szerzett Franciaországgal. A londoniak megcsapták a Tottenham együttesét hazai pályán (3:0), majd az Anfield közönsége előtt kapituláltak (szintén 3:0). Maga az együttes bátran felvállalja a háromcsatáros játékot és elöl Benteke, Ayew és Zaha is minőséget képvisel – bármelyikükben, bármelyik meccsen benne van a gól. A hazaiak eddig öt találkozón léptek pályára s azokon összesen 13 találat esett (5:8). Meccsenként átlagban mindig megrúgják a minimum egyet, míg az összetett átlag 2,5 feletti.

Viera csapata eddig játszott a Chelsea, a ’Pool és a Hotspur ellen is, azaz nem kell nagy okosság megállapítani azt, hogy számukra ez most egy nyerhető összecsapás lesz! A Brighton továbbra is felvállalja a nyílt játékrendszerét (miért is ne tenné – süt róluk az önbizalom!), és így egy közönségszórakoztató szenvedélyes angol meccset kaphatunk hétfő estére. Szerintem elszabták a bukmékerek a 1,5 overt – ez bizony könnyű 40 % körüli hasznot ígér! Annyit fűznék hozzá, hogy kösssssz! Élnék vele!

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion: Gólok száma - Felett/alatt tipp