A női tenisz visszautazik az Egyesült Államokba az indian wellsi torna kedvéért. Azonban addig még van egy kis időnk egy felkészülési tornára, amit Chicagóban rendeznek meg kemény borításon. Innen néztem ki egy meccset, ahol túlságosan kinyílt az olló az oddsok között.

Az érvelésem nagy része igazából tapasztalatomon alapszik, illetve azon, hogy belecsúsztam már ebbe a párosításba egyszer idén. Maria Osorio Serrano Bogotában verte simán meg Martincovát – tehát salakon. Az a borítás jobban feküdt a kolumbiainak? Nehéz erre válaszolni, mivel Osorio Serrano a juniorok között kemény körülmények között érte el legnagyobb sikerét: 2019 a lányok versenyét nyerte meg a US Openen. Enenk tudatában kicsit váratlannak tűnt számomra, hogy a WTA mezőnyébe pedig salakon robbant be. Egyébként azt tudni kell róla, hogy kolumbiai létére évek óta az Egyesült Államok területén él és a játéka alapján sokkal inkább mondanám rá a kemény stílust és nem a dél-amerikai játékosoktól megszokott lassú borításra alkalmas játékot. Ezt kettejük sokkal inkább mondanám egyébként Martincovára, aki ennek a meccsnek a toronymagas esélyese. De vajon miért?

Osorio Serrano az utóbbi hetekben nincs kirobbanó formában, miután a Wimbledon óta lejátszott öt meccséből négyet elvesztett. De, jelenleg a másik oldalon sem várok tűzijátékot. Martincova egy nagyon érzelmes tornát játszott a múlt héten Ostravában, ahol hazai pályán masírozott. Maratoni csatában verte Siniakovát, majd két tie-breakben Pavlyuchenkovát. Sakkari ellen is jól tartotta magát, azonban végül két szettben alulmaradt. Feljött a career high 53. helyre és azért ez egy kicsit váratlan. Nagy kérdés, hogy egy ilyen érzelemdús hazai torna után mennyire tud felpörögni a chicagói tornára úgy, hogy jövő héten kezdődik IW. Osorio Serranónak is össze kell kapnia magát és én a kolumbiaitól várok legalább egy szettet ezen a meccsen.

Osorio Serrano, Maria Camila - Martincova, Tereza: Szett hendikeppel - Hendikep tipp