Kihagyhatatlan kimenetet kínál az Ajax hazai mérkőzése a Bajnokok Ligájának második fordulójában. Szokásához hűen megállás nélkül termeli a gólokat a holland sztárcsapat, s most egy újabb csoportkörös győzelemmel egyértelművé akarja tenni, hogy csak ők juthatnak tovább a Dortmund mellett. Akárhogy forgatom a számokat ebből nem fog jól kijönni a Besiktas.

Akkor először nézzük meg a gólokat. Hét bajnokit játszott idén az Ajax szerzett 30 gólt – hát ez meccsenként alapban négy! Erik ten Hag együttese mindösszesen egy gólt kapott, szóval döbbenetes űrteljesítménnyel kezdtek az amszterdamiak ebben a szezonban. A BL első fordulójában a portugál Sporting bánhatta meg az életét Lisszabonban 5:1-re nem minden nap kap ki Ruen Amorim együttese. Akkor Haller négyet szerzett, rajta kívül Tadic, Antony, Alvarez is bármikor süthet (ezt a kifejezést a megye III-ban tanultam, gólhelyzetben alap beszólás: Süssd!). A kapusuk Onana eltiltott, így talán hátul is lesz némi zavar, s esély a török gólra, azt meg elképzelni nem tudom, hogy ez a meccs ne legyen fix hazai.

Negyedik a török bajnokságban Sergen Yalcin együttese, aki az utolsó öt meccsén jó ritmusban adja és kapja is a gólokat: 3:0, 1:2, 2:3, 3:3, 2:1. Két vereség két győzelem a rengeteg hiányzó ellenére nem is annyira rossz. Batshuayi, Ghezzal, Topal, Teixeira, Vida, Pjanic mind jól csengő név a topfociban, nem maradt sok patron az amszterdami meccsre – ez volt ugyanis sérültek névsora. Karaman az ék 27 évesen jelentős Bundesliga múlttal talán az egyedüli játékos, aki ismerős lehet a jelenlegi kezdőből, a kulcsemberek mind az elfekvőben. Maradnak a török játékosok, velük kellene megoldani a hollandiai kirándulást, és olyan eredményt elérni, ami esélyt adhat még a továbbjutásra. Szkeptikus vagyok a vendégeket illetően – szerintem nem lesz egy súlycsoportban a két csapat.

Látva az előzményeket, úgy gondolom, hogy 30 %-os haszon felett igencsak megéri rámenni a 2,5 overre, mert „biztos” befektetésként tekinthetünk a kimenetelre. A Besiktas a hét bajnoki meccsén 14:7-es gólarányt hozott össze: kerek hármas. Az Ajax most megint rettenetbe kapcsolt, szerintem ők egyedül megcsinálják most a három találatot. Egy újabb magabiztos sikerrel a továbbjutás kapujában találhatják magukat a hazaiak. Meg fogják csinálni!

Ajax - Beşiktaş A.Ş.: Gólok száma - Felett/alatt tipp