A szerdai emberem Kaja Juvan lesz. A szlovén hazai pályán jól szerepelt pár hete, ahol többek között a következő ellenfelét is verte, illetve az első fordulóban egy értékmérő meccset is játszott Greetje Minnen ellen, szóval sokat várok tőle.

Kaja Juvan a feltörekvő tehetségek egyike. Igazából csodálkozok is, hogy mindössze éppen csak a 100-on belül van, azonban a potenciál megvan benne, hogy innen feljebb másszon a ranglistán. Az előző versenye a már említett portorozi verseny volt, ahol nem mutatott rossz formát. Zsinórban verte Marticot, Krunicot és Zidanseket, ami egy ilyen kisebb versenyen azért nem számít rossz szériának. Végül a remek formában lévő Riske állította meg az elődöntőben. Onnan jött Nur Sultánba, ahol az első körben már közel került a kieséshez, azonban Greetje Minnen ellen szett – és brékhátrányból fordítani tudott. A belga versenyzőnek sem megy rosszul az utóbbi időben, így ezt a győzelmet is kifejezetten erősnek ítélem – nem is csodálkozok, hogy itt a bukik a szlovént hozták ki esélyesnek.

Aleksandra Krunicot a tavalyi évben sérülések hátráltatták, így alig játszott. A korábbi top 50-es játékosnak ez meg is látszik a ranglista helyén, mivel a 150-be se fér bele jelenleg. Az idei szezonban főleg ITF szinten játszott és elkezdi visszanyerni a korábbi formáját. Ettől függetlenül az első körös Boulter elleni meccse nem éppen volt szórakoztató. Sok hiba, felesleges rontások tarkították a meccset. Juvanhoz hasonlóan szetthátrányból jött vissza, azonban Boulter jelenleg jóval gyengébb ellenfélnek tartom, mint Minnent. Mindkét meccsbe belenéztem és éppen ezért mondom, hogy innen a szlovénnak kellene továbbmennie – az csak hab a tortán, hogy eddig két összecsapásukon még szettet sem nyert a szerb.

Krunic, Aleksandra - Juvan, Kaja: Játék hendikeppel - Hendikep tipp