Még a válogatott meccsek előtti szünet előtt, zsúfolt programmal lepörög a vasárnapi játéknap. A szombati találkozókból arra a következtetésre jutottam, hogy a klubok szeretnének most még minél többet kihajtani profijaikból. Jól indult be a PSV, azonban a Benfica elleni BL-kiesés fájdalmasan érintette az eindhovenieket. Sokat nem agonizált Roger Schmid alakulata, rendületlenül szerzik a pontokat és a gólokat, ezért egy könnyű overre benevezek a kisebbik - kiesés elkerüléséért harcoló -, rotterdami csapat elleni meccsükön.

Nincs kecmec, minden találkozóján 4-3-3-at játszik a PSV, legutóbb ezt Grazban a Sturm bánhatta (1:4), az Európa Ligában. Zahavi a középcsatár, az izraeli támadó, már hét gólt szerzett a klubcsapatában, a Galata elleni BL-selejtezőn nyomban hármat. A válogatottban is megrázta magát ősszel, Ausztriának kettőt, Feröernek, hármat vágott. Vele kapcsolatban felmerül, hogy bizony egy gyengébben védekező csapat ellen egymaga képes lehet a 2,5 over leszállítására. Mögötte is vastag a csapat: Götze, Bruma, Guitierez vagy van Ginkel a semleges focibarátokban is hagyott már elegendő nyomot, így nem is kérdés, hogy a Spartát is simán legyűri majd a hazai gárda. Nézzük meg a számokat: hét meccs 24 gól a bajnokságban a PSV meccsein, nemzetközi kupamérkőzéseken ugyanez nyolc találkozón 25. Simán három felett átlagol, így szerintem nincs félnivalónk az overt illetően. Önigazolásként meg szoktam lesni, hogy a dominánsként fellépő gárda hogy teljesít az adott pályaválasztása alkalmával. Három hazai bajnoki sorrendben: 4:1, 5:2, 0:4….ühüm. Ez bizony öt feletti átlag meccsenként.

Aktuális áldozat a Sparta Rotterdem, aki az idegenbeli tabellán a kieső helyen áll (16.), három meccsen hét kapott góllal. Henk Fraser, mint majd mindegyik holland mester próbál három csatárral operálni, és versenyben maradni, azonban az egyéni kvalitások jóval szerényebbek jelenlegi ellenfelénél. Olyan ez, mint a magyar vízilabda bajnokság: van 3-4 kiemelkedő csapat, akik jól elverik rendszerint a mezőnyt, azonban a „kicsik” is a hagyományos magyar pólót játsszák a nagyok ellen is, így aztán lesznek 18:4-es meccsek. Pont így történik Hollandiában a focival. A hatszoros bajnok Sparta 12 millió eurós keretét, össze sem lehet vetni az eindhoveniek lehetőségeivel.

Tipikus holland bajnokit várok. Nagy tempó, kapura törő játék, a domináns csapat totális presszingje, és vagy húsz kapura lövés, és természetesen a szokásos sok gól. Szerintem 1,40 felett kihagyhatatlan!

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam: Gólok száma - Felett/alatt tipp