Dupla beszállós meccsen mindig rizikó a 180-ak száma, a legtöbb 180 terén viszont talán kicsivel jobb esélyünk van ezen a meccsen.

Nevek alapján komoly meccsre számíthatnánk, Crossról viszont mindenki tudja, hogy messze van már világbajnoki formájától. Idén sem brillírozik annyira a kopasz angol, megy 1-2 fordulót az évközi Players Championshipeken meg a néhány megtartott European Tour fordulón, de itt ki is fújt az egész és minden torna megy a levesbe. Általában a kiszállókkal sincs jó barátságban Rob, a maximumok terén viszont évek óta nincs a szűk elitben, mostani ellenfelével ellentétben. Amíg fejben rendben volt, azért tudta szórni a maxokat a volt villanyszerelő, az elmúlt 2 szezonban viszont vannak problémák nála.

Wright nyílcserélgetései ellenére nagyon stabil játékos és minden tornán az esélyesek közé tartozik ahol elindul. Utolsó meccsén 108-as átlaggal kapott ki az azon a meccsen 110+ot dobó Rydz ellen, de a maximumok terén azért a skót volt fölényben itt is. Ha megvan a magasság Wrightnak, akkor kegyetlenül tudja tolni a tömeget, ami rendre megmutatkozik a 180-ak számában is.

Idén 3x találkoztak eddig, mindegyik alkalommal Wright dobott több 180-at és az egymás elleniken szinte törvényszerűnek tekinthető, ki a jobb ebben. Másban nem nagyon látok értéket ebben a meccsben, nagyon alacsonyról indul ugyanis Wright, a teljes 180-ak száma pedig teljes lutri, nem mindegy azért, hogy 2 vagy 3 szett lesz. Az viszont, hogy Wright pontosabban játszik magával hozza azt, hogy több 180-at is dobhat.

Wright, Peter - Cross, Rob: Legtöbb 180-as dobás - Mérkőzés tipp