Szomorú, de ki kell mondani ez a VB szereplés már elment, lehet itt számolgatni a pótselejtezőt illetőleg, hogy a sógorok hátha kikaparják a gesztenyét, de ott olyan izraeli és skót bukások tömkelege kellene ami talán csak a tündérmesékben van.

A saját csoportunkban pedig, az itthon a lengyelek ellen elhullajtott két pont és az Elbasanban benyelt fájdalmas történelmi 0-1 -es Albánok pofon parancsolt megálljt az álmainknak.

Most újra a becsületünkért kell pályára lépni, üres lelátók előtt a Puskás Arénában. Itt a tét a becsület megőrzése, a szurkolók szimpátiájának megőrzése, főleg az előbb említett albán pofon és az andorraiak ellen kiszenvedett minimális egy gólos siker után.

Az albánok bár kétségtelen, hogy valamelyest előrébb léptek játékban és szervezettségben, de azt túlzásnak lehet állítani, amit a kapitányuk nyilatkozik.

A magyarok és a lengyelek elleni meccsre Edu Reja négy ponttal számol! Gondolhatjuk ki ellen szeretné begyűjteni a három pontot így előzetesen .... ellenünk!

Az albánok idegenben tétmérkőzésen az utóbbi dőben sem tudtak maradandót alkotni, csupán az utolsó két kalapból érkezőkkel szemben tudtak győzedelmeskedni otthonuktól távol. 2018 -tól nézve, kikaptak Skóciában, Izraelben, Izlandon, Franciaországban, Törökországban, Lengyelországban. Döntetlenre futotta egyszer Litvániában és Kazahsztánban, győzni San Marino, Andorra, Moldova és Fehéroroszország ellen sikerült.

Megnézve tehát csak a magyarnál gyengébben rangsorolt nemzeti együttesekkel szemben sikerült pontot, pontokat szerezniük.

Ez az a lélektani pillanat, amikor egy ilyen túlcsorduló önbizalommal rendelkező, a realitásoktól elrugaszkodó albán csapatot helyre lehet tenni Budapesten. Nekünk most a becsületért kell győzni! Egy vagy két gólos sikert várhatunk, amivel szépen helyre tesszük a szkipetárokat és előzzük is majd őket a tabellán.

Magyarország - Albánia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp