Csuda egy meccsből került tovább a hazaiak még rendre ITF szintet koptató versenyzője, kérdés ezek után, hogy milyen fizikai állapotban áll ki a következő kavalifikációs meccsére.

Történt a keddi napon, hogy Nanda egy iszonyatosan gyenge és egyben peches első szett után (0:6), felvette a kesztyűt és küzdött rendesen, ami a tie-break elérését eredményezte a második szettben Kruegerrel szemben, aki alap favorit volt a párosításban. A Tiet többsszöri Krueger szettlabdák hárítása után valahogyan behúzta Nanda, így tovább éltek az esélyei. Azonban a döntő felvonás elején 0:1 és 30-40 -nél ápolást kért a sérült lábára. Bő 10 perc szünetes ápolás után bukta is az adogatását, majd újabb breakkel 5:1 -re húzott el Krueger. A meccs eldőlt, lejárt Nanda ideje, ám ekkor történt a pálfordulás. A nagy és hosszú labdamenetek hatására, Krueger vádlija begörcsölt, a görcstől alaposan korlátozva lett a mozgása és innen nem volt kérdés, hogy mi lesz, vagy feladja Krueger vagy végig ütögetve a meccset Nanda besétál sérülten is a következő körbe, utóbbi történt meg.

Az ellenfél az egyre jobb formát mutató török Ilkel lesz, aki szintén hektikus meccsből került tovább a francia Janvier ellenében, ám nála nem voltak fizikai gondok, mint a másik oldalon.

Egyértelműen az igénybevevőbb párharcból indulok ki, abból, hogy Nandát alaposan össze kell majd drótozni, hogy kitudjon állni.

Ilkel alapból rutinosabb ATP szinteken, Nanda múlt hónapban is portugál ITF versenyeken ütögetett kevesebb sikerrel. Látva a tegnapi meccseket pedig egyértelmű a török sikere nálam, és mivel Nanda nincs tökéletes állapotban így a szettvesztés nélküli sikerét is bátran becélozhatjuk.

Nanda, Govind - Ilkel, Cem: Szett hendikeppel - Hendikep tipp