Sorra hullanak a kiemeltek a World Grand Prix mezőnyéből, a világelső és legnagyobb esélyes viszont masszívan tartja magát és szerintem címvédés lesz ebből..

Remek formában Price, megnyerte a lejátszott két European Tour fordulót és a dupla beszállós versenyen is remekül teljesít eddig. Smitht az első körben rendkívül simán és magabiztosan verte, míg King ellen az első elvesztett szett után kétség nem fért hozzá ki nyeri a második körös meccset. Első körben ő volt egyedül 100 feletti átlagon, King ellen ezalatt zárt ugyan egy kicsit, de nem igazán kérdéses, hogy ő a torna első számú esélyese. Chisnall azért fejben bőven megingatható és Price olyan magabiztossággal játszik, hogy nem látom, hogy hozhatna 2 szettet Chizzy ebben a párosításban.

Nagyot mentett az angol Ross Smith ellen, 0:2-es szetthátrányból tornázta vissza magát és a döntő szettben egy zseniális 135-tel zárta le a meccsüket. Nem volt rossz Chizzy, de azért mindkét meccsén megizzadt eddig és Smith ellen nagyon közel volt a kieséshez. A kiesés szele itt szerintem már nem csak legyingetni fogja, hanem rendesen arcon is csapja.

Tavaly és tavalyelőtt is összecsaptak ezen a versenyen, tavaly Price egy nagy csatában nyert 4:3-ra az elődöntőben, míg 2019-ben Chizzy legyőzte a walesit. Nincs nagy dominancia Price irányába ebben a párharcban, de idei-mostani formájukat tekintve azért egyértelműen a regnáló világbajnok és a torna címvédője az esélyesebb. Itt azért nem annyira számítanak a kezdések, ha beragad egy két dupla az elején, a stabilitás és a magabiztosság miatt én Price-ra szavazok, aki max 3:1-re hozza a meccset.

Price, Gerwyn - Chisnall, Dave: Szett hendikeppel - Hendikep tipp