A három Griekspoor fivér közül Tallonnak sikerült kitörnie a középszerűségből és a sorozatos remek Challenger tornás szerepléseivel elérte, hogy a TOP100 ajtaján dörömböl. Májustól remek sorozatokat ért el. A tavasz utolsó hónapjában Prágában, júniusban Pozsonyban, júliusban odahaza Amersfoortban, szeptemberben a US Openre koncentrált, ahol az első fordulót teljesítette, de balszerencséjére Djokovic következett ... a múlt héten pedig Murciában Carballes Baenat verte a döntőben.

A forma adott, az önbizalom is az egekben ebben az állapotban és pihenve a tegnapi napon várhatja azt az aktuális ellenfelét, akit a múlt héten is elkapott két szettben Ibériában.

Az amerikai Ritschard a TOP300 -on kívül várhatja az ütközetet. Jobb napjai képes a CH mezőny közepesen erős játékosait is meglepni a nyílt játékával nagy tenyereseivel, de az igazán nagy Challengeres salak spílerek ellen eddig sem termett számára babér. Múlt héten remekül tartotta ugyan magát Tallon ellen, ám a tie-breaket behúzva végül a holland bedarálta az amerikait. Most valamivel könnyebb forgatókönyvet várok. Ritschard első meccsén nem volt meggyőző, annak ellenére, hogy két szettben verte az igen indiszponált cseh Forejteket. Ám a formán kívüli cseh így is többször, különösebb nyomás helyezés nélkül is breakelte, az ilyen kihagyások pedig Grieekspoor ellen hamar büntetve lesznek. A mélyföldi az első körben csak egy átmozgatást kapott, hiszen a hazai Ocleppo az első szett 6:4 után bedobta a törölközőt. Véleményem szerint a hollandus jó formáját Dél-Olaszországba is sikerrel emelte át és ez továbbjutást érhet számára.

Griekspoor, Tallon - Ritschard, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp