Hűűű, nézegetem itt az EHF statisztikáit, aztán egész fura dolgokat látok a spanyol-szlovák meccs kapcsán.

https://www.eurohandball.com/en/match/202212010102049/spain-slovakia/

Nyílván totál vakság, amik itt vannak, hisz nem létezik, hogy egy kézi meccsen egy csapat 100%-os hatékonysággal lő, az elméletben létezik. Pláne nem egy szlovák csapat a spanyolok ellen.

Persze mivel elméletileg lehetséges, belenéztem a meccsbe (EHFTV-n fenn van a full match, egy reg. után bárki visszanézheti), de elég volt három percet megnézni, az első három percben volt két spanyol rontott rontott lövés és egy szlovák, szóval megnyugodtam, hogy nem valami csodáról maradok le.

Szlovákia az afrikai meg arab kapusvonalat képviseli, Medvedova esetében igaz a nomen est omen, ő egy igazi medve. Volt ő sukárabb is, jelenleg azonban elég sűrű, maradjunk annyiban.

Egyébként a szlovák csapat nem képvisel komolyabb színvonalat, a se nem jó, se nem rossz kategória. Itt minden attól függ, mit akarunk mi, márpedig mi valószínűleg nyerni akarunk, és csiszolni a játékon, amin van mit.

Ok, Vova bemutatkozott a luzitán lányok ellen, nagyjából azt kaptuk, amit vártunk. Hol jobb, hol rosszabb játékkal, de simán nyertünk, Resendéék elfáradtak, mi pedig érvényesítettük a papírformát. A spanyolok a szlovákok ellen 17-17 gólt vágtak, de igazából nem voltak annyira acélosak. Én végigtekergettem a spanyol-szlovák találkozót, nem volt annyira éles a déli csapat, így is simán 34-ig mentek. Érdekesség, hogy az elején a szlovákok is próbálták a beállót játszani, márpedig ez a luzitán lányoknak is működött, de majd Vova kitalál valamit.

Egyébként ahogy a MTK-nál is megszokhattuk, a támadó játékkal nem nagyon lesz gond, mennek a lányok, próbálja még a holtakat is feltámasztani bíztató szavakkal (Háfra), és ez akár még működhet is. Egy ilyen meccsen 31 dobott gól nem számít soknak, szerintem még egy kisebb gólcsöndes időszak is belefér. Bízom benne, hogy a szlovákok is akarnak játszani egy jót, és nem lassítják vissza a játékot, de a spanyolok ellen sem tették. Vagy legalábbis nem látványosan, azt meg azért sejtjük, hogy nem az északi stílust képviselik. Nálunk azért ennél a viszonylag fiatal csapatnál az a minimum, hogy jól húz, Planéta nagy kedvvel játszik, Tomori Zsuzsát is csak dícsérni lehet, nagyon bízom benne, hogy ez a tipp sima lesz!

Szlovákia (n) - Magyarország (n): Magyarország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp