Sok mindenről árulkodik a J-csoport tabellája. Németország egyetlen vereségét az észak-macedón válogatott ellen szenvedte el. Akkor még Löw irányította a nationalelfet, s a duisburgi 1:2, 21.00-szeres hasznot hozott annak, aki a vendégekre fogadott. A sikertelen Eb után új edző, új impulzusok, nem véletlen, hogy a skopjei mérkőzésre a vendég győzelmet 1,2 alatt adják csupán. Igen ám, de a kontinenstornát megjárt hazai válogatott reális eséllyel száll harcba a második pozícióért, így nem fogja könnyen adni a bőrét Észak-Macedónia.

Nyilvánvaló, hogy sokat kopott a 2014-ben csúcsra járatott német válogatott hét év alatt. Löw is gyakorta vívott több gólos meccseket, ő is támadó felfogásban gondolkodott. Azonban a Bayernt BL-győzelemre vezető Hansi Flick túltesz elődjén, ha az offenzív fociról van szó. Totális letámadásuk miatt elképesztő labdabirtoklási fölény jellemző Németország válogatottjára. Talán a különbség, a Löw-féle csapathoz képest az, hogy ellenfeleinek ellentámadásaikor is képesek védekező játékosaik nyomást gyakorolni a labdabirtoklókra. Nagyobb a fegyelem, közelebb állnak a kulcsfigurákhoz, kevesebb életteret hagynak a kreatív, gólérzékeny játékosoknak. Legutóbb Románia ellen ugyan csak 2:1-re győztek Wernerék, azonban 72 %-ban birtokolták a labdát és 21-szer lőttek kapura. Korán hátrányba került a Neuert nélkülöző német csapat, most viszont ellenben a tavaszi észak-macedón meccsel sikerült a fordítás. Érdekes statisztikai mutató, hogy Flick vezetése alatt, most kapta be első gólját a válogatott, négy meccsen 14:1-es gólarány mellett. Három körrel a vége előtt egy győzelemmel kijuthat a vb-re most Németország, s új szövetségi kapitányuk szakmaiságát ismerve, nem fogják kihagyni a ziccert.

Reménykednek a hazaiak – joggal! A Nemzetek Ligájának „kedvezményezett” D-csoportos győzteseként EB-n játszhattak, s úgymond egy könnyű vb-selejtezős csoportba csöppentek. Aktuális ellenfelük felfelé kilóg, azonban a válságát élő Izland és Románia előzhető, míg az Örmények csak visszakerülnek a földre! Nagy érvágás, hogy Bardhi sérült és Pandev visszavonult, mindkettőjükre szükség lenne, ezen a kulcsmeccsen. Kiemelkedő képességű labdarúgó így csak egyedül Elmas (Napoli 22-éves támadó középpályása) maradt, azaz a csapategységben bízhatnak az Észek-Macedónok.

Szerintem hazai pályán egy gólra jók lesznek Milevski mester tanítványai, főként Neuer távollétében, a németekben pedig minimum van három találat. Magabiztos vendég győzelmet és könnyű overt remélek!

Észak-Macedónia - Németország: Gólok száma - Felett/alatt tipp