Nincs mit szépíteni, úgy jártunk, mint 2016 után. Szétesett a korábban szervezett, extra motivációval és fegyelmezettséggel fellépő válogatottunk s nem lesz vb-résztvevő. Ha körbenézünk, láthatjuk, hogy az esettel nem vagyunk egyedül: Ausztria, Finnország és Szlovákia is esélytelen a kijutásra. Közben Angliában tovább gyűrűzik az aktuális politikai hiper-korrektség mozgalma, szerintem nagy baj, hogy a sportolókat ez sarkalja arra, hogy a „szemét” magyarokat most úgy elverjék, mint szódás a lovát. Vélhetőleg egy nagy zakó következik most, félő, hogy lesz olyan megalázó, mint a hollandiai vereségünk.

Mi történt velünk? Tavaly ilyenkor még szárnyalt nemzeti csapatunk a NL-ben, és sorra érte el bravúrjait. Aztán 2021 tavaszán meggyengültünk, majd sikeresen még lehoztuk az eb három meccsét. Őszre azonban minden tekintetben elfogytunk. Majdnem napra pontosan egy éve 2020. október 11-én vertük Szerbiát idegenben. Mi változott: elvesztettünk egy jó Könyvest – Szalai hiányában ő nagyon kellene; nincs opció Szoboszlai tehermentesítésére, mert Kalmár hosszú távra kiesett; Szoboszlai nélkül lehozott EB után valahogy vele nem megy a csapatnak! Holender és Hangya eltűnt, és Varga Kevin sincs formában. Az angol meccs előtt nélkülöznünk kell Botkát és Orbánt, illetve Fiola sincs. Egészen egyszerűen nem fog tudni Rossi 7-8 bevethető játékost kihúzni a varázslókalapjából, mert nincs! Be kell látni, hogy ezt most el kell engedni, le kell tudni, túl kell élni. Lesz két nagy zakónk az ősszel még: Lengyelország és Anglia is jól elver majd minket. Lehet szurkolni a csapatnak, azonban ezek a realitások.

Anglia dühös, sértődött és nem elég neki a jogorvoslat (zárt kapus büntetések). Minőségében meggyengült keretünknek ez bizony igen rossz hír. Emlékszünk mi történt Bulgáriával. Sajnos valami hasonló vár ránk ma. Mi vagyunk a kötelező házi feladat…Southgate demonstratív győzelemre készül és az angol közvélemény el is várja a kegyetlen bosszút. Nekünk tök mindegy, hogy Abraham, Kane, Sterling vagy Saka. Egy Lang, Kecskés, Szalai trió halálra van ítélve.

Elvárás a nagy győzelem a hazaiaktól, nem csak politikailag, hanem a kvalifikáció tekintetében is. Reménykedem, azonban a 3:0-t előre aláírnám, ne legyen 6-8. Ha már ilyen előzmények vannak, rámegyek a könnyű overre. Anglia a vb-selejtezős hét meccsén eddig 23-at vágott, azaz simán átlagol alkalmanként három felett egymaga.

Anglia - Magyarország: Gólok száma - Felett/alatt tipp