A "magyar" csoportban Tiranában rangadót rendeznek a magyarokat kétszer 1-0 -ra elkapó szkipetárok és ennek köszönhetően helyzeti előnyben várják a lengyeleket.

Persze fejlődött az albán csapat játéka, ám ne felejtsük el nem is olyan rég még arról szóltak a hírek, hogy Reja kapitány napjai megvannak számlálva, kihasználva a magyar csapat hullámvölgyét azonban 360 fokot fordult a világ és most már az áhított továbbjutásról beszélnek Albániában.

Mindez talán túlzás, számottevő, súllyal rendelkező nemzeti tizeneggyel szemben eddig sem tudott eredményt felmutatni a kétfejű fekete sasos válogatott. Anglia erőkímélő játékkal könnyen nyert itt Tiranában, a lengyeleknél való odavágón, hiába kezdtek jól az albánok kaptak egy sima 1-4 -t. Most a továbbjutás kérdése van terítéken és itt ki kell jönnie a minőségbeli különbségeknek. Van egy szervezett lengyel csapat és Lewandowski is, aki a három nappal ezelőtti San Marino elleni meccsen 66. percet játszott és nem talált be a miniállamnak, nem jó hír a hazaiaknak, hogy Lewa nem nagyon szokott több meccsen góltalan maradni. Paulo Sousanak alapból jók a Reja elleni mutatói háromszor "sakkoztak" eddig és rendre a portugál került ki győztesen.

A másik kérdés mennyire bírják majd az albánok a számukra szokatlan terhet. Mondják azt, hogy jó a döntetlen nekik, de ez csak altatás, mert arra ők sem számíthatnak, hogy majd novemberben a Wembleyből elhozzák az összes megszerezhető pontot. Albániának nyerni kellene, ha továbbszeretne jutni, ez pedig tovább erősíti a lengyelek esélyét, hiszen egy néha-néha megnyíló albán csapat ellen még több esélyük lesz a győzelemre. Alapból lengyel sikert várnék, a téthez jobban szokott vendégek pedig meg is oldják "tiranai küldetést" ezzel a lényegi kérdéseket eldöntve a csoportban. Tippem: 0-2

Albánia - Lengyelország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp