Jó rég játszott a Pick Szeged kézilabda-csapata komolyabb tétmeccset, még a hónap elején az Ferencváros elleni NBI-es csata volt úgy-ahogy tétmeccs, bár azt is magabiztosan nyerte a dél-alföldi együttes. Előtte két nappal volt a Meshkov-Brast elleni BL-csörte, szóval ja, volt ideje kiéhezni a játékra a szegedi srácoknak. Most itt a lehetőség, hogy arcunkba toljanak egy jó, egy könnyen emészthető találkozót.

Az Elverum skandináv csapat (norvég), már ez egyfajta 'bélyeg', mert mint ilyen, nem játszik lassan. Az Elverumnál felfedezhetőek a skandináv stílusjegyek, gyorsan próbálnak játszanak, mernek is játszani, és nem nagyon riadnak vissza semmitől és senkitől. Ugyanakkor tudják, hol a helyük, tisztában vannak az esélyekkel, de mernek játszani.

Az Elverum a Szegeddel ellentétben játszott meccseket, októberben már a 3. tétmeccsük, és igencsak szakadt a gólzsák mind a 3. találkozón. Arendal elleni bajnoki 34-32, Bergen ellen 36-26, szintén bajnoki, és egy kupameccs a Runar ellen, ahol 50-30 lett a végeredmény. Totál értelmezhetetlen eredmény, és mivel nem láttam, fogalmam sincs, hogy jött össze. Olyan van, hogy egy jobb csapat komolyan veszi a kupát, és egy gyengébb csapat ellen dob akár 50-et, de akkor nem szokott 30-at kapni. De a Runar eleve egy jó csapat (norvég élvonalban 6 kör után 3. a tabellán 5-0-1-es mérleggel).

A most Szegeden kéziző Blonz épp a Runartől jött, ő azért biztos tudott mondani ezt-azt, mire kell figyelni, ahogy Máthé is tudott mondani pár infót a Szegedi csapatóról az Elverum edzőjének, játékosainak. Bár manapság annyi videó, annyi felvétel van, hogy itt ilyen szinten már nincs titok.

A szegedi Rosta elmondta, hogy a válogatott összetartáson inkább a fizikális felkészítésen volt a hangsúly, és háttérben volt a labda, ez is csak azt mondatja velem, hogy labdaéhesek lesznek, gólokra éhesek, és hiába a két gólszegényebb nyári H2H meccsük, az edzőmeccsek nem arról szólnak. Azok szituációk gyakorlására valók, játékkapcsolatok csiszolására, nem is teljesen keretek feszültek egymásnak, meg eleve nem olyan intenzitású egy edzőmeccs.

Én azt mondom, jön a Szeged első 60+ gólos meccse az idei BL-ben. Én egy ilyen jó kis 34-30 körüli végeredményt várok.

Pick Szeged - Elverum: Gólok száma - Felett/alatt tipp