Azok után hogy tavaly milyen jól szerepelt a Pardubice, az idei szezon eddig elkeserítő a szurkolóik számára. Hetedik helyen végeztek a 18 fős mezőnyben, csupán néhány ponttal lemaradva a Konferencia liga selejtezőjét érő 5.helytől.

A támadósoruk egész jól működik annak ellenére hogy tavalyi házi gólkirályuk David Huf messze elmarad egy évvel ezelőtti teljesítményétől, pocsék formája miatt már játékpercekhez is alig jut a 22 éves cseh támadó. Ennek ellenére 13 gólt vertek ami az osztályozós helyen álló csapatok közül a legjobb statisztika, viszont a pocsék védelmük miatt nem meglepő hogy csupán 14.helyen állnak a 16 fős tabellán. 10 forduló alatt hat szerzett pont és további nehézségeket jelent számukra hogy hazai meccseiket sem játszhatják saját stadionjukban ami mondani sem kell nagy hátrányt jelent e kis csapat számára.

A Sparta Praha viszont éppen ellentétes utat jár be. Szorosan tapadnak a top3 tagjaira és remek formába lendültek. Egy három gólos kupasiker után a bajnokságban 5 gólt vertek a Zlinnek, majd az Európa Ligában is begyűjtötték a három egységet a Glasgow Rangers ellenében. Ha ez mind nem lenne elég akkor pedig rátettek egy lapáttal a Slavia elleni rangadó megnyerésével ami csupán 1 gólt de több mint egy tucat lapot hozott. Utóbbi is bizonyítja mekkora siker volt az a meccs, és mekkora erőt jelenthet ez a továbbiakban a csapat számára. A sok hiányzó ellenére tehát nagyon megy a szekér, szerintem ezt a Pardubicet semleges pályán simán ütniük kéne jelen formájukban ami általában menni is szokott nekik az egymás elleni meccseiken.

Tipp: 1-3

FK Pardubice - Sparta Praha: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp