Bár a hétvége rangadóinak árnyékában megbújik ez a péntek esti olasz bajnoki, talán egy kis aprót lehet szakítani az összecsapással. Egy biztos a két csapat meccsein aligha lehet unatkozni, hiszen megy rendesen az adok-kapok mindkét gárda találkozóin. Az eredmények egyik oldalon sem igazán jönnek így pedig igazi hat pontos "rangadóvá" nőtte ki magát a meccs.

A tavaly 15.helyen végzett vendég csapat emlékezhetünk egy dologban kiemelkedett a mezőnyből, még pedig hogy a bennmaradó csapatok közül messze a legtöbb gólt kapták, szám szerint 72 alkalommal mattolták a védelmüket. Ez a tendencia úgy tűnik idén sem fog változni hiszen a bajnokság ötödén vannak csupán túl de már 20(!) gólt kaptak ami brutálisan sok. Nem véletlen hogy csupán a 16.helyen szerénykednek ilyen átjáróház védelemmel. Két győzelmüket pedig két feljutó csapat ellen (Salernitana, Venezia) tudták abszolválni 2:1 arányban. A többiek csúnyán megleckéztették őket és most hogy egy rakat hiányzó is lesz a csapatból plusz idegenben kellene helytállni, nem hiszem hogy sok keresnivalójuk lesz.

Még akkor sem ha a rivális Sampdoria sincs élete formájában, tegyük hozzá hogy D'Aversa csapata már a lejátszott nyolc forduló alatt találkozott a Milan, Sassuolo, Inter, Napoli és Juventus csapatával is. Ezekből nyilván nem jöttek ki túl jól hiszen csak egy győzelmük van, de ennél jobb alkalom nem igazán kellhet a javításhoz. Saját közönségük előtt ezt a lyukas védelemmel biro Speziat Damsgaard nélkül is ütniük kell ha elszeretnének kerülni rövid időn belül a kiesőhelyek környékéről.

Mivel egy gólokban gazdagabb meccset vízionálok, így bízom benne hogy már félidőre magához ragadja az előnyt a Sampdoria és azt ki sem engedik a kezükből a meccs végéig. Tavaly itt 2:2-re végeztek.

Tipp: 3-1

Sampdoria - Spezia: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp