Sebastian Hoeness ismét visszatér az Allianzba. Emlékszem a tavalyi szezonra, amikor hatalmas meccseket toltak-oda vissza. 4-1-re vesztettek a Bajorok Sinheimben, míg 4-1-re nyertek hazai pályán. Mindkét meccs nagyon jó focit hozott.

Hatalmas érzelmek vannak tehát ezekben az összecsapásokban, ami nem lapokban nyilvánul meg, hanem fociban. Tudjuk, hogy Hoeness korábban a Bayern München kiscsapatát irányította, és több fiatal játékost is ismer a mostani felnőtt keretből.

Láttuk azt is, hogy a Bayern milyen eszméletlen formában focizik mostanában. A Leverkusent 5-1-re ütötte ki úgy, hogy egy félidő alatt átsöpört rajtuk a BayArénában, majd Portugáliában 4-0-ra ütötte ki a Benficát. Elnézve azt a meccset is, látható, hogy nincs ma olyan csapat, aki meg tudná őket állítani, felesleges védekezni. A Benfica megpróbálta a feszes játékot, egy félidőig sikerült nekik, aztán összezuhantak a fáradtságtól. Jelenleg úgy látom, nincs ellenszere ennek a játéknak.

Egyetlen negatívum, hogy Julian Nagelsmann megkapta a COVID-ot, ezért nem ült le a kispadra Portugáliában. Zavart okozott ez a csapat játékában? Dehogy. Semmi változás nem volt, nem hiányzott a mentális tüzelés az eredményben. Kérdéses, hogy mára leülhet-e már a kispadra Nagelsmann, szerintem van rá esély.

Nem kell tartalékolni, jövő hét közben a Mönchengladbach érkezik DFB Pokal-ra, majd jövő hét végén mennek Berlinbe az Unionhoz, aztán pedig érkezik hozzájuk a Benfica. Nem látok okát annak, hogy bárkit az első csapatból pihentessenek, de ha mégis, akkor Süle és Upamecano lehet a „soros”.

A védelmet is feljavította ugyan Nagelsmann, de úgy vélem, a Hoffenheim formája van olyan jó, hogy meglepje a Bajorokat, mint ahogy tette azt az előző évadban is. Mindét tavalyi meccsükön megvolt a 3 gól az első félidőben, szerintem ez most is összejöhet. Mindkét csapat a gyors, kombinatív, pörgős focit helyezi előtérbe, szerintem Nagelsmann esetleges hiányában is nagyon motivált meccset látunk majd.

ÉN azért választottam az első félidő over 2 (AH)-t, mert biztonsági játékot játszok. Lehet, hogy 2-0 lesz, ha a Bajor védelemben mégsem lesznek pihenők.

Bayern München - TSG Hoffenheim: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp