Újra és újra megállapítást nyer, hogy bizony ez a Fradi szervezettségben nyomaiban emlékeztet csak a bajnokságot megnyerő együttesre. Furcsa leírni, hogy az éllovas Kisvárda (aki már győzött idén egyszer az Üllői úton), a pozíciójának megtartásáért lép pályára hazai környezetben, nyilván telt ház előtt. Azt gondolom, hogy a bukik (a szorzók alapján), még mindig leteszik a szabolcsiakat, pedig most is jók lehetnek minimumegy gólra Janiero tanítványai.

Elsőként érdemes belekapaszkodni a számokba. A Kisvárda idén 13 tétmérkőzést játszott, és csupán egyetlen alkalommal nem szerzett gólt. Akkor az életéért védekező Újpest ellen emberhátrányban játszott az együttes és végzett 0:0-ra. Kívülálló laikusként Supka távozása után magam is azt éreztem, hogy visszaesik majd a Révész Attila által irányított klub. Már akkor is figyelmeztetett Várda cimborám, hogy kikerültek a csapatból a fékek, majd csak figyeljek oda. Hát szerintem ő sem gondolta, hogy a bajnoki nyitányon a Groupamában győz majd Janiero új csapata, s aztán a bajnokság harmadánál pedig vezeti a tabellát. Ehhez a tetthez nem elég a szervezettség és a védekezés, gólok kellenek. Jönnek is sorban: Húsz találat 11 bajnoki alatt; Navratil ötnél jár; legutóbb a csereként beálló Camaj vágott hármat a Zetének; a center Mesenovic is négynél tart.

Sírnak tisztesen a ferencvárosi szurkolók szerintem joggal. Sokkal több van ebben a keretben, mint amit elér. Az Európa Ligából négy veresége van a csapatnak, a védelem simán veri önmagát. Jellemző, hogy a Slavia elleni hazai meccs óta, nemzetközi találkozót kapott gól nélkül nem tudott levédekezni az FTC. A korábbi stabilitás és szervezettség ami Rebrov alatt volt eltűnt. Bogdán véd a sérült Dibusz helyett, s tudjuk, hogy ő légiósként is képesvolt nagyobb téttel bíró nemzetközi meccseken betlizni. Alap gond, hogy nincsenek jó szélsővédői Stögernek. Civic korábban sem volt megoldó ember, s legutóbb Somália játszott jobb futót. Wingo dicsőítése Lovrencsiccsel szemben úgy tűnik nem állt meg. Az osztrák több hibát is vét, amikor összerakja a „legjobb” kezdőt. Például Blazic Celtic elleni szerepeltetése Kovacevic, vagy a több válogatott csatát átélt Botkával szemben több, mint kérdéses. Míg tavaly Sigér lába csak elsült fontos meccseken is, addig ugyanez a Vécsei, Mak, Zacchariessen triónak nem sikerül. Korábban az élete formáját játszó Uzuni és Laidouni elfáradt, míg Tokmac megtartása sem tűnik kifizetődő döntésnek.

Összeségében a tavalyi extra teljesítmények nincsenek meg a bajnoknál (se a játékosok, se a szakmai stáb részéről). Így csakúgy, mint a hazai támadókban a vendég védőkben is benne van egy gól. Szerintem kapitulálni fog Bogdán ismét, és egy könnyű várdai gólover közel negyven százalékos hasznával gyarapodhat a tétünk. Azt hiszem, hogy ez talán a minimum, amit most Révész Atilla és a hazai szurkolók elvárnak éllovas csapatuktól – egy gólt minimum szerezni!

Kisvarda - Ferencváros: Kisvarda által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp