A magyar csoportban az angolok még nem biztosították maguk számára a katari repjegyet. Harry Kane és társai a Wembleyben Albániát fogadják, ahol kötelező a győzelem. Érdekes, hogy az albánoknak matematikailag még van sanszuk egy esetleges győzelemmel, de maradjunk a realitások talaján.

Anglia hosszú idő után nem tudott hazai pályán nyerni egy selejtezős tétmérkőzést, öröm számunkra, hogy ez pont nekünk magyaroknak sikerült. A csoport többi együttese, San marino, Andorra és Lengyelország mind megégtek már félidei angol vezetés mellett. Albánia talán túl nagy elvárást fektetett a nemzeti együttese elé, így nem is lehetett már a tiranai albán-lengyel, rutinjuknak és nagyobb tudásuknak köszönhetően behúzták azt a hatpontos derbit a barátaink, és ennek a forgatókönyvnek a követése alapkövetelmény Southgate fiai számára is.

Pláne a magyarok elleni pontvesztés után várhatják kiélezett késekkel az újabb ellenfelet a háromoroszlánosok. Az előrefelé játékban Sterling, Kane, Grealish hátulról Foden és Philips támogatásával életveszélyes. Albánia pedig nem arról híres, hogy ezeket a túrákat amelyeket nagyobb futball nemzeteknél tesznek meg, megúsznák könnyed veréssel. Idén a csehek 3-1 -re, a lengyelek 4-1 -re verték őket, egyedül mi blamáltunk ellenük.

Az albánok, köszönhetően a mi lefagyásunknak és bénázásunknak, túl lettek értékelve ebben a csoportban, de az angolok, akiknek éles ez a meccs helyre fogják tenni a derék szkipetárokat, nálam nem kétséges, sima meccsen már a félidőben eldőlhet a győzelem kérdése.

Anglia - Albánia: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp