Vártam és jó l tettem, mármint az általam kinézett kimenetelre felvitték a szorzót. Ki-ki mérkőzésre kerül sor a Stadio Olimpicóban. A csoport elsőségért száll harcba a házigazda, friss Európa-bajnok Olaszország a svájciakkal szemben.

Az élet ismétli magát, a nyár Eb -én is találkoztak ugyanitt, akkor az olaszok szép lassan felőrölték a helvéteket és 3-0 -ra diadalmaskodtak. A szeptemberi odavágón a taktikai fele domborodott ki a meccsnek Baselben és a felek hozták a biztonságos 0-0 -t.

Az olaszoknak nem kell fejjel a falnak menniük, sosem szokták elhamarkodni a dolgokat és ma is biztosan építhetnek a megszokott és szervezett védekezésükre, ami a kontinensviadalon is repítette őket előre. Svájc látványosan nem találja a receptet a taljánok ellen, a Bonucci vezette védelem, a kapuban pedig Donnarumma is biztos lábakon áll.

Az ilyen kulcs meccseket a történelembe visszanézve rendre jól kezelik az olaszok és sosem a gólvagdalkozásba belefutva akarják eldönteni. A közelmúlthoz hasonlóan, a küzdelem lesz a fókuszban, tipikus egy gólos találkozót várok, ahol az olaszok bevihetik majd a döntő és a kijutást jelentő találatot, akár Chiesa vagy Insigne révén. Svájc ugyan októberben Litvániában gálázott egy 4-0 -val, ám ismerjük a baltiakat, őket bárki tudja zakózni, ellenben előtte a Windsor parkban sem tudott találatot bevinni Hakan Yakin tizenegye.

A közvéleményt nézve sokan gólváltást, több találatot is várnak én viszont ellene megyek és a szokásos megkomponált, biztos védekezés melletti olasz játékot várok, ahol egy villanás dönt majd a fontos három pontot érő győzelemről.

Olaszország - Svájc: Svájc által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp