Hosszabb szünet után a 13. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, amely ha az égiek is úgy akarják beáll egy heti 1 meccses ritmusra, tehát mind a csapatoknak, mind a szurkolóknak lesz ideje ráhangolódni a soron következő mérkőzésekre. Ez az öt fordulós etap december közepéig tart majd és furcsa fintora a sorsolásnak, hogy Zalaegerszegen kezdődik a Mezőkövesd elleni mérkőzéssel és Zalaegerszegen fejeződik be egy Újpest elleni rangadóval. Bemelegítésnek nézzük, hogy mit várhatunk a "királyi TV" által Péntek esti focinak aposztrofált ZTE - Mezőkövesd találkozótól.

Ha valakiknek, akkor a hazai kék-fehéreknek nagyon jól jött a válogatott mérkőzések miatti szünet. Waltner Róbert alakulata egy kisebb fellendülést követően (3-as győzelmi széria a bajnokságban) ismét belekerült egy negatív spirálba. Az MK kiesést követően előbb a Kisvárda mért rájuk egy 5:0-ás zakót, de a MOL Fehérvár elleni 3:0-ás vereség sem a kirakatba való eredmények egyike. Igaz ezeket a méretes sitteket idegenben gyűjtötték be Kosztáék, de a kapott gólok száma akkor is megmagyarázhatatlan. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha a soron következő hazai meccseiket nem hozzák zsinórban az egerszegiek, akkor a vezetők tényleg elköszönnek a játékosok és a szurkolók által is kedvelt Waltner Róberttől. Úgy gondolom, hogy ezt elkerülendő, ma az edzőjükért is játszanak majd a Mezőkövesd ellen. Nem új keletű a probléma, mert az MTK ellen pár fordulóval ezelőtt már voltak hasonló helyzetben és akkor egészen jól jöttek ki belőle. Most a Mezőkövesdet azért rágósabb falatnak tartom, de nem lehetetlen Bobálék küldetése. Ehhez egy kicsit stabilizálni kellene a védelmet -ez nem hiszem hogy sikerült Waltnernek-, vagy ha ez az opció nem működik, akkor több gólt kellene lőni mint az ellenfél. Ez inkább járható út a zalaiaknak szerintem.

Azért is gondolom én ezt így, mert a "Matyók" ez évi teljesítményét, azért illik két részre bontani. A játékosok által megbuktatott Pintér érára és az azt követő -nevezzük Supkának-, időszakra. A Pinyő időszakot különösebben nem kell magyarázni. A Supka -de lehetne bárki más- időszak viszont alapból benne van a sárga-kékekben és az az igazság, hogy ez most már Cseriéknek becsületbeli feladat, hogy megmutassák a Górénak, hogy Pintér volt itt minden bajok okozója. Ezt jól is csinálják, hisz a kellemetlen kupakiesést figyelmen kívül hagyva, a bajnokságban négy Pintér nélküli meccsen 10 pontot gyűjtöttek a megszerezhető 12-ből. Ezzel felzárkóztak az 5. helyre és már 4 pontos előnyük van az Őket követő "csodacsapat" Paks előtt. Teszik mindezt úgy hogy jó és eredményes focit játszanak azokkal a játékosokkal, akiket Pinyő mellőzött, lealázott. A Honvéd elleni idegenbeli győzelmük pedig a tartásukra is rávilágított, tehát Zalaegerszegre sem feltartott kézzel érkeznek Cseriék.

Semmitmondó statisztikákon kívül, egyik csapat honlapján sem találtam információt arra vonatkozóan, hogy sérülések vagy korunk vírusa befolyásolja-e bármelyik csapat felkészülését. Így abból indulok ki, hogy mindenki harcra kész, ezért egy jó és gólokban gazdag mérkőzésre számítok a forduló nyitómérkőzésén.

Zalaegerszegi TE - Mezőkövesd: Gólok száma - Felett/alatt tipp