Bevallom őszintén nem ezzel a tippel akartam támadni a román másodosztályban rendezendő ACS Dacia Unirea Brăila - Csikszereda Miercurea Ciuc találkozót, de mire odáig jutottam, hogy írhassak róla nagyon észbe kaptak a bukik. Ezért a lehetséges tét felével egy olyan különleges opciót választottam, amelyre jó esély kínálkozik, de ha mégsem jön be, akkor sem bukom vele sokat. Az az igazság, hogy nem akartam veszni hagyni azokat az információkat amiket menet közben begyűjtöttem.

A hazai csapatról túl sok információt nem kellett begyűjteni, hisz a táblázat magáért beszél. Újoncként, különösebb befektetés nélkül az esélytelenek nyugalmával játszhatják a meccseiket, melynek az eredménye az, amit a táblázat is mutat. A színtiszta román játékosokból álló 1,2 millió€ összértékű keret Florentin Petre irányításával ennyire képes. Különösebb elvárás velük szemben nincs, hisz megmérettek és könnyűnek találtattak, de éppen ebben rejlik a csapat veszélyessége is. Sose tudni ki ellen jön ki nekik úgy a lépés, hogy megszerzik a forduló és az egész szezon legnagyobb meglepetését. Pontosan a vendégcsapat egyik játékosa világosított fel, hogy ez a liga nagyon kiegyensúlyozott, tehát a hazaiak gólszerzése nem egy hamvába halt ötlet.

Ugyanakkor nem lehet kérdéses a vendégcsapat győzelme sem. A brutálisan gyengén rajtoló, de azóta magára talált vörös-feketék célja egyértelműen a győzelem megszerzése és azzal tovább nyomulni a play off helyek felé. A 2,76 millió€ összértékű vendégcsapat vezetőedzője Valentin Suciu is kiemelte, hogy nem számít könnyű győzelemre, de ezen kívül minden más eredmény óriási csalódás lenne számára. Ebben a keretben azért már találunk légiósokat bőven, akik a román másodosztály színvonalához viszonyítva minőségi játékosoknak számítanak. Furcsa, de igaz, hogy éppen annak a Jelena Richárdnak az érkezésével indult meg a csapatnak a szekere, aki Kisvárdán méltatlanul kevés játéklehetőséget kapott.

Beszéltem vele, előreláthatólag játszik, úgyhogy hajrá Ricsi, hajrá Csíkszereda!

ACS Dacia Unirea Brăila - Csikszereda Miercurea Ciuc: Csikszereda Miercurea Ciuc nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp