Csoportrangadót játszanak egymással a felek és szerintem nem fognak kesztyűs kézzel bánni egymással. Edzőváltás után OGS mellett gyakorlatilag az egész csapat kiállt. Játékosok egyesével vállalják a felelősséget a kudarcokért. Bánkódásra nincs idő, Carrick vette át a csapatot és itt a Villareal elleni csata, ahol tovább lehet/kell jutni.

Nézzük a számokat. Mind az angol, mind a spanyol csapat 7-7 ponttal áll. Mögöttük az Atalanta 5 áll egységgel győzhet ma Svájcban, a gyenge őszt futó Young Boys ellen. Azaz a legnagyobb lúzerség lenne itt egy 0:0, mert így az utolsó kör előtt akár három nyolcpontos csapat is állhat egymás mellett. Nyilvánvaló, hogy tudatában vannak a felek a tétnek és úgy is fognak, úgyis kell nekik pályára lépniük. A gólarányok is azt mutatják, hogy nyílt sisakos overes meccset kaphatunk. A manchesterieknél 15, a sárga tengeralattjárónál 14 találat négy meccsen a BL-ben. Mindkettő tehát közel négyhez átlagol: 3,75, 3,5. Carrick meglehetősen derűlátó az összecsapás előtt, s egyenlőre fogalma sincs arról, hogy mennyi meccset kap majd a MU-nál. Józan paraszti ésszel mit tennénk helyében egy ilyen fontos találkozón? A klub korábbi elkötelezett középpályása csakis a győzelmet célozza majd be, ami nem lehet sima, mert ott a minőségi ellenfél is.

Ahogy a vendégek szeretnék lezárni a továbbjutás kérdését ezen a meccsen, ugyanúgy a Villareal is helyzetben van. Emery edzői pályafutását nem kell bemutatni, őt és csapatát képesnek tartom arra, hogy egy bravúros diadallal legyőzze az United-et! Alcazer és Moreno még a kérdéses kategória, de ki ne akarná, hogy egy ilyen derbire összeinjekciózzák? Iborra és Trigueros képes lesz megbontani a széleket és a De Gea előtti védelem nincs csúcsformában.

Kötve hiszem, hogy a Watford elleni zakó után, összeáll egy stabil hátsó alakzat az angoloknál. Carrick szerintem a „rúgjunk több gólt a spanyoloknál” elvvel küldi fel csapatát a pályára. CR-ről és társairól, a hirtelen feljavuló előre játékról nem kell elemzést írni. Elég az Atalanta elleni páros meccsre, vagy akár az utolsó pillanatban hátrányból megnyert első összecsapásukra (2:1) gondolni. Meglep, hogy a 2,5 overt erre az összecsapásra 1,8 fölé lőtték be, szerintem simán leeshet egy őrült eredmény is a semleges nézők örömére!

Villarreal - Manchester United: Gólok száma - Felett/alatt tipp