Kloppal és a Liverpoollal olyan történt, ami még a történelem során sohasem, lement a BL csoportkör első négy meccse, ők sikeresen behúzták mind a négyet, és köszönhetően a csoport többi csapatának, olyan eredmények születtek eddig, hogy nem csak a továbbjutást, hanem a csoportelsőséget is bebíztosították a vörösök, két fordulóval a csoportkör vége előtt. Fel is lett téve egyből az Atletico meccs után Kloppnak a kérdés, hogy akkor ezentúl pihentetés és rotálás várható, amire akkor azt felelte, hogy a klubnak nagyon fontos az a plusz 4-5 millió euró amit két esetleges győzelemmel tudnának gyüjteni a csapat kasszájába. Tegnapi sajtótájékoztatón már érthetően ugyanerre a kérdésre másképp válaszolt, miszerint tiszteli a BL-t, ugyanakkor mérlegelni kell azt is, hogy lesznek fontosabb meccsek is a közeljövőben, és a játékos testi épségét kell figyelembe vegye.

Tehát lesz egy kis rotációs kapa a ma esti mérkőzésen, és a jelenlegi keretét elnézve az egézséges játékosokkal ezt leginkább a hátsó fertájban tudja elintézni, jöhet ugyanis Neco Williams, középre Konate, esetleg Nat Phillips, másik szélre Tsimikas, kapu akár Kelleher. Bajnokságban, BLben egyaránt a támadószekcióval nem volt probléma, rendesen rugosgatják a gólokat, ugyanakkor hátul még a Prime védelem is képes kiengedni, ha nincs előttük egy Fabinho rendesen átjáróház a védelem. Mivel PL-el ellentétben itt 5 cserelehetőség is megengedett, az is benne van a pakliban, hogy az utolsó félórára teszi fel a B csapatot, ami szintén esélyt adhat egy vendég gólra.

Portónak egyfajta mumusa a Liverpool, rengetegszer találkoztak az elmúlt években, és legtöbbször igencsak nagy pofonba szaladtak bele. Most ismét ők vannak győzelmi kényszerben, este a Milantól is kaphatnak egy kis segítésget az Atleti ellen, viszont ők maguk is hozzá kell tegyék a szükséges minimumot, és meg kell probáljanak ponttal-pontokkal távozni az Anfieldről. Nem egy könnyú dolog, de tekintve, hogy a Pool elérte a célját, nem fognak éppen 120 százalékon pörögni, ennél nagyobb esélyük nem lesz ellenük villantani.

Bizonyítani vágyó, Anfield által feltüzel fiatalok, győzelmi kényszerben pályáró lépő vendég portugálok, úgy gondolom minden adott egy jó kis adok-kapokra, itt a GG simán kellene, hogy jöjjön.

Liverpool - FC Porto: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp