A Konferencia Liga első évadában láthattuk eléggé gyenge csapatok is bekerülhetnek a nemzetközi labdarúgás vérkeringésébe. Elsőre én azt mondom kívülállóként nem volt jó ötlet az új sorozat létrehozása, persze a résztvevő kisebb klubok teljesen máshogy vélekedhetnek ...

Itt van például a "B" csoport, ahol a belga Gent és a szerb Partizan Belgrád mellé felfért efgy ciprusi az Anorthosis Famagusta személyében, de ráadásnak az észt Flora Tallint is besorolták. Már a sorsolásnál eldőlt mely két csapat fog továbbjutni.

És akkor most azért repül a Baltikumba az Aleksandar Stanojevic vezette patinás szerb alakulat, hogy matematikailag is bebiztosítsa a továbbjutását.

Az észteknek remek tanulópénz volt ez az év, az Anorthosis ellen pedig szépen, kétszer is felálltak a padlóról és vert helyzetből idegenben és otthon is mentettek egy-egy pontot, mindkétszer 2-2 állt az eredményjelzőn a lefújáskor. Ellenben a nagyobbakat nem tudták megtréfálni a Gent (0-1) és a Partizan ellen (0-2) a védekezés felemésztette az energiájukat még gólra sem voltak elegek.

A Partizan két polccal feljebb, minőségibb, energikusabb játékkal, főleg támadásokban látványos a különbség és a Flora a lagymatag hazai Eesti Ligában nem szokott ehhez a ritmusú intenzitáshoz. A legjobb hazai szerb játékosok mellett, olyan ékkövek színesítik a Partizan játékát, mint a Zöld-foki Ricardo Gomes vagy a holland Queensy Menig, akik rendre lövi a találatokat, mind a bajnokságban, mind nemzetközi szinten, az Anorthosis elleni idegenbeli meccsen pont ők találtak be. A csoport másik kis csapatának "várát" is az ő kettősük sikerességének köszönhetően vehetik be, amit a mai napon abszolválhatnak, egyúttal megválthatják fizikailag is a továbbjutásukat. Sima szerb győzelmet várok Tallinban.

Flora Tallinn - Partizan Belgrád: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp