Tegnap Bajnokok Ligájában a Lipcse bevetette magát és élet-halál harcot vállalva, még tartalékosan is megnyerte a Brugge elleni létfontosságú meccset. Kicsit átvetítve és modellezve a helyzetet a Konferencia Ligára, az Union Berlin helyzete is hasonló, utolsóként mennek a harmadik Maccabi Haifahoz és az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, ami a továbbjutást jelenti, ami nem más, mint egy izraeli győzelem. Az Urs Fischer vezette fővárosiaknál remek a hangulat, hiszen a hétvégén sikerült két vállra fektetniük a Dárdai Pali gardírozta nagyobb múlttal bíró városi riválist, mosat itt az idő, hogy nemzetközi szinten is alkossanak valamit, a Slavia és a Feyenoord elleni három zakó után.

A Maccabi Haifa papíron a leggyengébb a kvartett résztvevői közül és ennek rendje és módja szerint tették is helyre a berliniek szeptember végén az izraelieket az odavágón, sima 3-0 -val .

Ám látni kell a Maccabi odahaza jóval szervezettebb, a Slavia Parahat1-0 -ra felülmúlták, míg a Feyenoordnak a 0-0 is jó volt köszönték szépen. Ám a mai napon nincs mit őrizni, itt a győzelem segíthet mindkét félnek és ebben a rohanásban a gyors játékosokat felvonultató Union Berlin jöhet ki jobban.

A német csapatok remekül kezelik ezeket az éles helyzeteket és a már említett hétvégi városi derbi nyerés is segítheti az öltözői hangulatot, ami alapja lehet a sikeres keleti túrának. Az izraeliek jó védekeznek, de támadásban kevesek, az egy lőtt góljukkal nem sokra mennek, márpedig ma virítani kell és a góltermelésben egyértelműen jobban áll az Union Berlin, szerintem sikeresen beviszik a sikert hozó "ütéseket a germánok egy-két gól formájában.

Teljes játékidő - Mérkőzés