Az overezős listám egyik topfavoritja lép ma pályára a holland másodosztály küzdelmeiben. Nem tudom, mi történt az Excelsior csapatával az elmúlt fordulókban, de az biztos, hogy valamit beszedtek a játékosok. Valami jót, amiből én is kérek. Az utolsó hónapban 4 bajnoki mérkőzést játszottak, amiken sorban ilyen eredmények születtek: 3-4, 5-2, 4-4 és 5-1. Ezzel jelenleg ők lőtték a legtöbb gólt az Eerste Divisie-ben. Brutális sorozat, azt jelenti, hogy az utolsó hónap gólátlaga majdnem 7! Ami még feltűnt, hogy vezetés tudatában sokszor kiengednek és gyakori a meccseiken az oda-vissza fordítgatás.

Ami azonban nekem még ennél is jobban tetszik, az az első félidős eredményeik: 1-2, 3-1, 2-1 és 2-0. Látható, hogy minden meccsükön legalább egy gólt lőttek az első félidőben, de háromszor kaptak is, abszolút nyitott focit tolnak!

Ami miatt úgy gondolom, hogy most is meglehet az első félidős legalább kettő találat, hogy a soros ellenfelük a Jong Utrecht csapat lesz. Róluk azt kell tudni a meccs szempontjából, hogy hétfőn játszottak mérkőzést a Volendam ellen, ami azt jelenti, hogy sokkal fáradtabbak az Excelsiornál. Hiszen a hazai csapat november 19-én játszott utoljára, tehát pont egy hete, addig a Jong Utrecht hétfőn, tehát négy nappal ezelőtt. Három nap különbség, amihez még hozzájárul egy utazás is. Persze a Rotterdam-Utrecht távolság nem nagy (50 km), de akkor is. A fiatal utrechtiek a Volendam ellen jól helyt álltak, 80 percig bírták a nyomást. A statisztikák alapján a Volendam kicsit langyosan kezdett, azt hitték, könnyedén zsebben lesz a meccsük, és későn kapcsoltak. Ezért a szűkösnek mondható végeredmény (0-1).

Na ezt a hibát az Excelsior biztosan nem fogja elkövetni. Állítom, hogy a fáradtabb utrechti fiatalokat megtömik négy-öt góllal, még akkor is, ha viszonylag egyben van a védelmük. Az első félidő két gólja olyan szép szorzó, hogy nekem kihagyhatatlan.

Excelsior Rotterdam - Jong FC Utrecht: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp