Két olyan csapat feszül egymásnak a spanyol pontvadászat 15. fordulójában, aki a hét közben csalódást keltően szerepelt a Bajnokok Ligájában. A Barca nem bírt a Benficával és végül örülnie kellett az egy pontnak is, mert Seferovic kihagyta a kihagyhatatlant. Megégett a Villareal, aki egy taktikai csatát veszített el a Manchester United-el szemben.

Úgy vélem, hogy Xavi-val visszatért a szokásos tiki-taka elve a katalán csapathoz. Persze ezzel nem fog semmi sem egy csapásra megváltozni, mert a klub maga pénzügyileg és játékos anyagban is gyengül, és valamiféle kényszerpályán van. Nem könnyíti meg a helyzetet a rengeteg maródi sem: Pedri, Fati, Aguero és Braithwaite nagyon kellene az előre játék hatékonnyá tételéhez. Szerintem a 4-3-3-as rendszerben a szokásos letámadós, labdabirtoklós taktika arra lehet elegendő, hogy teljesen elveszi ellenfeleitől a kezdeményezés lehetőségét a Barcelona. Egyszerű az elv: nálunk van a labda, nem kaphatunk gólt, ergo nem kapunk ki. Nem mondom, hogy Depay, Coutinho, de Jong, Dembele vagy Busquets már nem elég minőségi a Barcához képest, viszont azt a számok igencsak megmutatják, hogy ez a keret nem „Guardiola” örökségére lett kitalálva, összevásárolva. Így viszont nehéz azt képzelni, hogy a Barcelona egy csapásra visszatér a fölényes győzelmek útjára. Sőt, szerintem ez a szezon kuka! Van azonban egy nagy pszichikai előnye Xavinak: nincs pénz (lesz hitel), a rendelkezésre álló játékosok most bizonyíthatnak, van egy erős másfél hónapjuk…aztán lehet menni kölcsönbe, a holland ligába, vagy akárhová. Újraszerveződő labdatartós játék és a teljesítménykényszer elég lesz egy pontszerzésre ezen a meccsen.

Nagy pofon volt Emerynek a Bl-kudarc. Az edzőváltáson átesett United elvitte mindhárom pontot, amihez kellett pár de Gea bravúr is, viszont ne legyek kétségeink: az angolok elleni lövő-lapon konkrétan látszik, hogy csupán háromszor talált kaput a Villareal. Szerintem most még ennél is kevesebb próbálkozásuk lesz majd, mert nem lesz náluk a labda.

Sokan gondolhatják úgy a Barca előző meccseiből, hogy a Koeman időszak csetlése-botlása folytatódik, és újabb vereségbe szalad bele az együttes. Véleményem szerint, azonban valamelyest fordul a kocka, és a létfontosságú müncheni meccs előtt önbizalom növelő eredményt érnek el a vendégek. A Villareal kezében van a BL-továbbjutás, ami nagy tett lenne a sárga tengeralattjáró életében. Számukra a lehető legrosszabbkor jött ez a Barcelona elleni ütközet, s talán akkor járnának legjobban a felek, ha egy békés unalmas 0:0-al nyugton hagynák egymást ezen a mérkőzésem. Tippen egy nézhetetlenül rossz találkozón az x2!

Villarreal - FC Barcelona: Dupla esély - Dupla esély tipp