Debrecen – Paks. Ha a Zalaegerszeget nem számoljuk, akkor a két legtöbb gólt kapott együttes. A Loki 26 gólt, a Paks 27 gólt kapott 13 mérkőzés alatt. Ez meccsenként 2 gólt jelent! Ha mindkét csapat megkapja a „szokásos” 2-2 gólját, akkor már össze is jött a 4 találat.

Emellett nézzük meg a két csapat játékát is. A Debrecen az Újpest ellen úgy kapott ki 3-1-re, hogy egy pillanatra sem gondolta azt a meccset néző ember, itt bármiféle esélye lehetne a Lokinak. Az Újpest az emberelőny előtt is dominált, egy mákos büntetővel még egalizálni tudott Dzsudzsák, de utána kiállították Nikolicsot, és olyan egykapuzás vette kezdetét, amely baromi ciki volt. Ugyanis nem egy világverő csapat játszott macska-egér harcot a hősies Loki játékosokkal, hanem egy full kieső csapat, ahol épkézláb játékos nemigen van. Ha a Barcelona az ellenfél, akkor megértem ezt a pályafelborulást, de könyörgöm, ez az Újpest volt. Joan Carillo annyira fogalmatlan taktikát tolt, hogy komolyan mondom, sajnáltam a debrecenieket.

A Paks ezzel szemben a kéthetes szünet alatt összekapta magát, a kedvenc ellenfelét, a Puskást péppé verte (4-1). Ami tetszett, hogy az első félidőben ledarálták a kifejezetten erős felcsúti védelmet, és utána sem álltak le, hanem csak megpróbálták azt, ami még ebben a szezonban nem sikerült: kihúzni kapott gól nélkül. Ez egy nagy LOL, mert ez mutatja meg a Paks igazi képességeit: hiába próbáltak meg védekezni, nem jött össze, a Puskás Corbu révén csak meglőtte a góljukat, sőt egy Plsek „elVARozott” gólt is lőtt a Puskás azt megelőzően.

Mi várható? Nem sok védekezés, az biztos. Én megyek a gólokra, ahogy szoktam. Ádám Martin és Böde Dani együttes játékára is látok esélyt, mert a Loki védelem fizikálisan nem túl erős. Én már az első félidőre várok legalább két találatot, mint a két csapat előző mérkőzésén: egymásnak eshetnek, mint a paksi meccsükön, ahol félidőben már 3 gól is esett.

DVSC Debreceni - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp