Lehet jobban járnék, ha elengedném ezt a bolíviai első osztályú bajnokit, de annyi energiát fektettem itt a kutatómunkába, hogy én már kitartok az eredeti elképzelésem mellett. Tehát előttünk van a Real Tomayapo - The Strongest találkozó, melyet a Tarija városában található Estadio IV Centenario-ban bonyolítanak le. Normál esetben ez egy jó eséllyel fogadható 2-es, hisz a vendégek az elmúlt fordulók eredményeinek köszönhetően olyan helyzetbe kerültek, hogy a bajnoki cím megszerzéséhez a saját kezükbe került a sorsuk. Ehhez csupán két alsóházi csapatot kellene verniük, most a Tomayapo-t és utána hazai pályán a már kiesett San Jose-t. Ez nem egy lehetetlen küldetés és ennek megfelelően nyitották a piacot az irodák az esélyeket illetően. Viszont ma dél környékén történt valami, ami miatt megbolondult a piac. A hazaiak oddsa brutálisan esett, míg a vendégeké nőtt. Gondoltam én itt mindenre, hogy mi történhetett, Covid, sérülés, eltiltás és társai, de végül hosszas keresés után kiderült, hogy az eredeti játékvezető küldés változott meg. És akkor itt álljunk meg egy polgári szóra. Fontos eleme egy spori a meccsnek, de én nem tudom elhinni, hogy egy elfogult játékvezető fogja eldönteni a bajnoki címet, mégha központilag küldték akkor sem.

A hazai zöld-fehérek Álvaro Peña vezetésével már mostanra kivívták a biztos bennmaradást, tehát semmi olyan extra motivációt nem tudok felhozni mellettük, ami veszélyeztetné a vendéggyőzelmet. Hazai teljesítményük sem igazán indokolja ezt az ész nélküli odds mozgást, sőt Sergio Villamíl személyében lesz egy fontos hiányzójuk is a középpályáról kiállítás miatt.

A vendég "Tigrisek" ugyanakkor a legerősebb keretükkel érkeztek erre a számukra fontos találkozóra. Cristian Díaz számíthat mind a két gólvágójára, Willie Barbosa és Jair Reinoso személyében, sőt lesz a csapatnak egy ünnepeltje is, hisz Diego Wayar 300. mérkőzését játssza sárga-feketében.

Szerintem akkora a különbség a két együttes között a vendégek javára, hogy még egy elfogult bíráskodást is el fognak bírni és győzelemmel hozzák le a meccset.

Real Tomayapo - The Strongest: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp