Végre egy jó kis derbi, ahol megint lehet overezni. Persze a fogadók szétverték az oddsot, és így nagyon nehéz nem 1.40 alatti lehetőséget találni. A legutóbbi meccsükön, a Szuperkupa döntőn 3-1-re nyert a Bayern, de most több ok miatt is meg lehet próbálni a nagyobb határokat.

Először is nézzük a bajnokot. A Bayern utóbbi meccsei nem vonulnak be a nagy krónikás könyvükbe, hiszen nem voltak szépek: Kijevben egy hó által tönkretett meccsen 2-1-re nyertek, a meglepően masszív Bielefeldet csupán egy nyögvenyelős 1-0-al küldték haza, előtte pedig az Augsburg nyomta le őket (1-2). Valami több kell Nagelsmanntól!

Persze vannak gondok, különösen azért, mert a vírusbagatellizáló játékosok és a vírusveszélyt elfogadó klikk között megbomlott a csapategység. Kimmich nagyon beleállt ebbe a témába, amivel kivívta mindenki ellenérzését. Fene sem tudja, mi lesz ebből, de az tény, hogy Joshua nagyon hiányzik a középpályáról. Megvan a letámadásuk, de nem váltanak át ebből gyors támadásba. Leon Goretzka sérülésével pedig még a labdaszerzés sem olyan hatékonyságú. Valamit iszonyú gyorsasággal ki kell találnia Nagelsmannak!

Azt olvastam, hogy Leon Goretzka egész héten nem edzett, Kimmich pedig a vírus miatt hiányzik, így egy Tolisso-Musiala kettőst vázoltak fel. Ha ez igaz, akkor, akkor a Dortmund esélye megnő, mivel könnyebben támadásba lendülhet Reus. Aztán olvastam, hogy Niklas Süle felépült a vírusból-karanténból, szóval ő pályára lép ma. Ez is lehetőség, mivel nincs olyan edzettségben, ami miatt egy jobb szélt le tudna hozni, ugyanis a whoscored oda rakta fel, míg Lucas Hernandez marad párban Upamecano-val. OMG. Haalandnak ez csemege lesz.

Mert most térjünk át a Borussiára. Vélhetően a BL-álmokat el kell engedniük, ezért csak a bajnokságra koncentrálhatnak. Haaland felépült, 20 percet elbírt a Wolfsburg ellen, 10 perc után már rúgott is egyet. Félelmetes a figura, és most éhes a játékra. Szerintem szétszedi a Bajorok védelmét, én a meccs kezdetétől kezdve várom a sok-sok vendég bakit.

A dortmundi védelem viszont átjáróház. Még az sincs, mint a Bajoroknál, hogy letámadás miatt kevés labda jut el a tizenhatosukig, hiszen a Borussiának nincs olyan pressingje. Ezért Mats Hummels egész meccsen foghatja Lewát egy-egyben, ami ugye fizikai képtelenség. Hiába tudja ideig-óráig tartani őt, akkor pedig jön Sané és Coman, mivel nekik nagyobb területük marad.

Előttem lebeg a Leverkusen-Bayern meccs, ahol a Bajorok hengereltek az első félidőben. Itt is meg kell mutatniuk, hogy ki az úr a házban. Ellenben a védelmi hiányosságaik most látványosabbak, sokkal több hibalehetőség mutatkozik hátul. Ezt kihasználhatja a Borussia a meccs elején is. Szerintem ezért az első félidő gólokra jó most fogadni, én várok 2-3 gólt.

Borussia Dortmund - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp