Nem tudok elmenni szó nélkül a francia bajnokság ezen mérkőzése mellett, mely fogadási szempontból is rendkívül érdekes lehet!

17:00-tól a Velodromeban fogadja a felsőházas, bukik által abszolút favorizált Marseille a pár hete még biztos kiesőjelöltnek tűnő, ám azóta hihetetlen feltámadást produkáló Brest együttesét.

A hazai klub sokat szerepel a sajtóban, utóbbi időben többnyire a Ligue 1-et övező nézőtéri botrányok miatt, ám az is tény, hogy a Marseille évről-évre vérmes reményekkel fut neki a bajnokságnak, s formától függetlenül a galloknál mindig az egyik olyan csapatként tartják számon Dimitri Payetéket, akik veszélyt jelenthetnek a PSG hegemóniájára. Úgy fest azonban, hogy az idei év sem lesz áttörés számukra ezen fronton, bár 8-5-1-es mérlegükkel jelenleg a 2. pozícióban vannak egy meccsel kevesebbet játszva, mint a többi közvetlen rivális.

Annak ellenére, hogy a Velodrome a vendégcsapatok számára olykor maga a pokol, azért eredményesség szempontjából idén nem számít egy oroszlánbarlangnak (4-3-1). Jorge Sampaoli legénysége otthoni meccseinek a felén bukott pontokat, s példának okáért nemrég a 19. Metz is ki tudott brusztolni egy 0:0-lás eredményt!

Mindezen tények, illetve a közelmúlt káprázatos eredményessége kellő önbizalommal és motivációval itathatja át a Brest együttesét. Az északkeleti kiscsapat legutóbbi öt bajnokiját zsinórban megnyerte, ezzel pedig jelenleg a Ligue 1 legjobb formában lévő klubjának számít! Sikereik jelentőségét növeli, hogy az áldozatok között volt a Lens (4:0), valamint a Monaco gárdája is (2:0), de nemrég a BL-ben érdekelt Lillet is sikerült pontosztozkodásra kényszeríteniük (1:1).

Természetesen a bukik joggal favorizálják hazai pályán a jóval komolyabb kerettel, illetve játékerővel rendelkező Marseillet. Azonban a közelmúlt formáját tekintve nem mehetünk el amellett, hogy a Brest képességeit kissé alulértékelik az irodák. Én is amondó vagyok, hogy Marseille-siker várható, ám a piacon található szorzók alapján egyértelműen a Brest oldalán találjuk a fogadási értéket. Akárhogy nézzük benne van a pakliban, hogy megnehezítheti a hazaiak sikerét a piros-fehér kiscsapat. Bár több sérültjük is akad Bain, Cibois, Lasne, illetve Mbock személyében, a legnagyobb gólvágóik, mint Favre, és Le Douaron Michel Der Zakarian edző rendelkezésére állnak.

Egységnyi tétet mindenképpen érdemesnek tartok megkockáztatni a Brest pontszerzésére, amit az ázsiai piacon +1.0-lás hendi határon biztosítok, így egy gólos vereség esetén a tét visszajár.

Tippem: 1:1-es döntetlen.

Marseille - Brest: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp