Igazi ki-ki mérkőzést rendeznek az E csoportban, amikor is a Barcelona és a Benfica is azért küzd, hogy vajon a BL-ben vagy az EL-ben folytathatják majd jövő tavasszal.

A matematika azt mondatja velem, hogy ez a katalán együttes az elmúlt évek egyik leggyengébb Barcelonája. Nem elég nekik, hogy Suarez után Messit is elvesztették a nyáron, erre még rátett egy lapáttal Aguero ijesztő 'sérülése' is. Meg is látszik egyébként, hogy valami nem oké a spanyoloknál, hiszen öt forduló alatt mindössze két gólt sikerült szerezzenek. Emellé kaptak hatot, 0-3 a Bayern és 0-3 a Benfica ellen is. Rég volt, hogy nem jutottak tovább a Bl-ben, simán benne van, hogy újra megesik velük ez a csúfság. Aztán ott van a honi bajnokság is, ahol a Barca furábbnál furább vereségeket szenved el. Kell idő, amíg beépítik a fiatalokat, én ezt megértem, de sajnos minden klub megérzi, ha nem sikerül továbbjutni az egyeneses kieséses rendszerbe.

A bajor sztáregyüttes idén brillírozik a Bajnokok Ligájában, de a hazai pontvadászatban már volt egy-két meglepő vereségük nekik is. Ennek ellenére vezetik a bajnokságot, a hétvégén pont a legnagyobb riválisukatsikerült legyőzzék, mégha vitatott körülmények között is. A németek az egyik legfőbb riválisukat kiejthetik ma, ami a végső sikert illeti. Nem mindegy, hogy hány olyan csapattal találkozhatnak az egyeneskieséses rendszerben, aki esélyes lehet a Bl megnyerésére. Ezért azt gondolom, hogy ha nehezen is, de nyerni fognak a hazaiak.

A két csapat egymás elleni mérkőzéseiken mostanában rendre a németek nyerik, méghozzá van, hogy nem kis különbséggel. Nehéz megtippelni, hogy mekkora lesz a difi a végére, de szerintem a három hazai gól ezen a találkozón is meglehet. A hírek szerint nem fog nagyon rotálni a hazai együttes, maximum a védekezésben. Ha Lewa pályára lép és a hírek szerint pályára fog, akkor az szerintem minimum két Bayern gól. A harmadikat meg már csak bevállalja valaki.

Bayern München - FC Barcelona: Bayern München által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp