A Fradi búcsúzik Európából, a kérdés csak az, hogy ponttal vagy pont nélkül sikerül mindez. Egy csoportelső Bayer Leverkusen érkezik az Üllői útra, akik oda-vissza náspángolták a Celticet, egyedül Sevillában ikszeltek a Betissel, de odahaza őket is alaposan móresre tanították (4-0). Gerardo Seoane tanítványai most pedig egy hazai, Bundesligás hengerezésből érkeznek Budapestre, a hétvégén a Fürth baját látták el alaposan 7-1 -es kiütéssel.

Ez a meccs mindkét fél részéről könnyed futballt hozhat, a Fradinak nincs mit védenie bátran mehet előre, Pepi Stöger támadóbb futballja most egy ilyen lelkületű találkozón, ahol eldőlt a továbbjutás, szépen is elsülhet egy nyíltabb taktikájú ellenféllel szemben.

A Leverkusen pedig a csoport elsőség tudatában, tartalékolva is szimplán hintheti a gólokat, mert sajnos nemzetközi szinten ez a Fradi védelem nem volt a helyzet magaslatán.

A gólokat tekintve tehát abból indulok ki, hogy felszabadult játék lesz és ez egy szórakoztató meccset ígér a stadionba kilátogatóknak. Egy jóval tartalékosabb gyógyszergyári csapat látogat a magyar fővárosba, Shick, Wirtz is hiányzik elölről, a kapuban meg nem a finn válogatott Hradecky lepkézget majd. A helyetteseknek viszont ez egy jó alkalom a bizonyításra, a Fradi pedig bátran mehet előre egy tartalékosabb, de a taktikát nézve rendre nyílt kártyákkal játszó Leverkusennel szemben.

Egy szó, mint száz, egy teljesen nyitott búcsú EL találkozót várok, ahol már az első játékrészben megnyílhatnak a gólcsapok, mindkét féltől gólokat várhatunk és ez a hozzáállás a kezdő sípszótól hozhatja futószalagon a találatokat.

Ferencváros - Bayer Leverkusen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp