Segítsetek má', hogy is hívták Asterix és Obelix haverját?

Hát persze, a jó öreg Tutihogyix! Hát e meccs kapcsán is ilyen gondolatom támadt elsőre, mert adott a liga egyik legimpotensebb csapata, az Atletic, a másik oldalon meg a Sevilla, amely sikerrel beküzdötte magát az EL-be, és jó szokása szerint majd meg is nyeri, ezúttal hazai pályán.

De ne szaladjunk előre, mert fölösleges. A Bilbao Marcelino regnálása alatt halomra hánnya a remiket. Konkrétan a 33, vagy 34+ meccset megélt edzők között a Marcelino mérleg a legrosszabb a Bilbao történelmében, ami azért gáz. Gáz, mert totál nulla a támadójáték. Nincs csatár, aki van, az sincs formában. Aki nincs, az sérült. Muniain meg a két Williams (mint a forma 1-ben) szimplán csak gyors, de nem lőnek gólt. Vagy nem sokat.

RG már vén csont, meg nem is játszik annyira elöl, mint a Ticónál. Közben a középpálya stabil, nagyon jól szűr, Unaiék szétzúznak mindent, nem nagyon lehet támadásokat szőni. Hátul Inigo letöltötte eltiltását, legalább kipihente magát, szóval a Bilbao védekezésben stabil, és stabil, mert a kreatív játékosok energiája is rámegy a védekezésre.

A Sevilla a Salzburggal nem bírt a BL-ben, óriási mákja, hogy a Wolfsburg is megmakkant a Lille ellenében, így a harmadik helyre befért, és tavasszal az EL-ben folytathatja. Jó kis fárasztó idény, vagy fárasztó év, azért az andalúzoknál sok játékos szerepel hazája válogatottjában, több dél-amerikai játékosa van, nekik utazgatni is kell(ett). Fáradt a csapat, amit nem lehet nem észre venni. Rengeteg játékos van a sérült-listán, Suso, Rakitic, Navas, Lamela, és Acuna is rákerült, simán kezdő lehetne akár mind, de en-Neysri sem nagyon bevethető, bár róla napok óta jön a hír, hogy elvileg már játszhatna... Szóval Lope olyan nagyon rotálni sem tud, viszont a vaktöltényekkel lövöldöző baszkokat azért sikerülhet féken tartani. A Liga két legjobb védekezése feszül itt egymásnak, mindkét együttes 11-11 gólt nyelt be. Simán realitás nálam a 0-0-ás remi, a Bilbao nem tud gólt lőni, a Sevillában meg aki tudna, az fáradt, vagy sérült. Szóval én amondó vagyok, hogy döntetlen, és ha döntetlen, tuti a páros gólszám. Viszont hagyok kis menekülő utat magamnak, mert azért a tuti tipptől messze áll a remi, szóval simán kijöhet mondjuk valamelyik csapatnak a lépés, és akkor mondjuk egy 2-0-lal, 0-2-vel is jó vagyok, ne adj Isten 3-1 vagy 1-3 is jó, bár szerintem nemhogy gólt, kaput eltaláló lövést sem nagyon látunk négyet.

Athletic Club Bilbao - Sevilla: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp