Nézzünk egy sváb-bajor mérkőzést mára a Bundesligából. Nagy hagyományai vannak a derbinek, bár mostanában a Stuttgart nem szerepel túl fényesen. Tavaly kifejezetten tetszett nekem Pellegrino Matarazzo mester csapata, de idén olyan színtelen-szagtalan lett. Tavaly ott volt bennük a lehetőség, hogy egy Hoffenheim-szerű dinamikus focit játszó csapattá váljanak idővel, de idén nem látom ezt bennük. Mondom ezt az utolsó három meccsük tükrében is, amikor pedig az eredmények jöttek.

A Wolfsburg legyőzése idegenben emberes cselekedetnek számít, 2-0-ra győztek úgy, hogy még egy büntetőt is képesek voltak rontani Marmoush révén, aki panenkázni akart, de a felső kapufára lőtte a tizenegyesét egy béna kezezést követően. Azért 0-2-nél meleg volt a pite, mert volt néhány „farkasordító” helyzete a Wolfsburgnak, szóval azért annyira nem játszottak a Svábok fölényben.

Azt megelőzően pedig a Herthával játszottak. Az épp edzőváltáson átesett berliniek nagyjából úgy mentek ki a pályára, hogy azt sem tudták, hol vannak, és 20 perc után már 2-0-ra mentek a stuttgartiak. Azonban ekkor látszott, hogy mennyire gyenge a Svábok védelme: a tök fogalmatlan berliniek úgy rúgtak kettőt, hogy Belfodiltól még elvettek egy találatot is.

Viszont most a Bayern München jön, akik a legbrutálisabb támadójátékot tolják, még úgy is, hogy kicsit fáradtnak tűntek a Mainz ellen. A mainziak szerintem bitang jól játszottak, és az is látszott, hogy full fáradt a bajnokcsapat. Majdnem be is égtek, mert az első félidőben sokkal jobb volt a Mainz, szerintem három-négy százszázalékos helyzetük is volt.

Miért alakult ki ennyi helyzet? Mert konkrétan nincs középpályás védekezése a Bayernnek. Goretzka sérült, Kimmich még mindig vírusellenes, így pedig Musiala és Tolisso kezdett, akik baromira nem alkalmasak erre a posztra. Most pedig még Musiala is sérüléssel küzd, ezért helyén vagy Niangzu vagy Roca fog kezdeni szerintem. Ez überciki vkp-kettős lehet.

Ha ez bekövetkezik, akkor a Stuttgartnak is lesznek lehetőségei a gólszerzésre, ebben biztos vagyok. Én megpróbálkozom az első félidő góljaival, szerintem hazai pályán lehet esélyük a Sváboknak az első félidőben. Nem is lesz rossz idő, csapadék nem lesz, végre nem hóban kell tolniuk a münchenieknek. Kettő-három gólt el tudok képzelni, az egész attól függ, hogy képes lesz-e gólt lőni ebben a játékrészben a Stuttgart.

VfB Stuttgart - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp