Itt várom a forduló mészárlását. A Borussia Dortmund a dobogóért küzd, és erőt kell mutatnia, miután a múlt hétvégén a Bochum megtréfálta őket. Azon a meccsen szinte felborult a pálya, 23 lövéssel próbálkoztak a dortmundiak, míg a Bochum háromszor, mégis 1-1 lett a végeredmény. Ilyen botlásokat nem engedhet meg magának a csapat!

A hazai csatárok közül Haaland akkor is tud gólt szerezni, ha épp álmából keltik fel, de Julian Brandt is egészen pofás meccseket tol mostanában. Állítólag a válogatott helyért gyúr, szóval van benne motiváció. Mahlen sérülésével megnyílt előtte az út a kezdőcsapathoz.

Önmagában a tippem necces lehetne alapjáraton, mert a Dortmund ritkán rúgja meg a négy gólt hazai pályán. Hogy erre mégis miért van most nagyon jó esély? Hát kérem az ellenfél miatt. A Fürth idegenbeli szereplése olyan gyenge, hogy nem szabadna meglepődnünk azon sem, ha megint beleszaladnának egy kiütésbe.

Az előző fordulóban a Fürth az Union Berlint 1-0-ra legyőzte. Hatalmasat küzdöttek a srácok, le a kalappal előttük, megszerezték az első győzelmüket a bajnokságban. Hihetnénk, hogy jól játszottak. Én azonban inkább az Union bakijának fogom fel ezt az 1-0-at. Ugyanis Urs Fisher Awoniyi nélkül kezdett, mondván nélküle is meglesz a mérkőzés. Annyira magabiztosnak tűntek a fővárosiak, hogy eskü, ellenük drukkoltam, pedig egyébként szimpatikus csapat. Fisher kapcsolt, hogy túlzottan nagy arccal tolják, de akkor már késő volt, a lelkes Fürth nagy nehézségek árán behúzta a meccset.

Ilyen mákra, ilyen motiváltságra azonban csak hazai pályán számíthatunk tőlük. Idegenbeli meccseiken így kapták a gólokat: 7, 4, 3, 4, 3, 2, 3, 5. A tök fogalmatlan Hertha is lőtt nekik kettőt! Mire számítsunk akkor egy sikerre éhes Dortmund ellen?

Én legalább négy hazai gólra!

Borussia Dortmund - Greuther Fürth: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp