Egy olyan ellenfél lesz a Lorient ellenfele, akik legutóbb szeptember 22-én nyertem mérkőzést, illetve az azóta lejátszott tizenegy mérkőzésen három döntetlent tud felmutatni. Ezzel még nem is lenne akkora gond, de az addig sereghajtó Metz is 4-1-el küldte haza a Lorient csapatát. Ezzel a vereséggel helyet cserélt a két együttes és a Metz már osztályozós helyen áll, míg a Lorient a tizenkilencedik.

A Rennes csapata idén több alkalommal is megmutatta, hogy kiváló támadójátékkal rendelkezik. Ők az egyetlen francia csapat is, akik legyőzték a listavezető PSG csapatát, jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán.

November 28-án találkozott a bajnokságban egymással a két csapat, akkor a Rennes 2-0-ás győzelmet aratott idegenben. Azon a találkozón nem volt kaput eltaláló lövése a Lorient csapatának, viszont ezt leszámítva nem voltak alárendelt szerepben. Idegenben nagyon gyengék, ebben a szezonban még nem nyertek idegenben, 0-4-6-os mérlegük a leggyengébb ebben a mutatóban. Hazai pályán a második legjobb mutatóval rendelkeznek a bajnokságban, bár legutóbbi két hazai találkozójukat elvesztették. Azt gondolom, hogy vissza kell állítsák a szurkolók bizalmát, illetve a csapatnál is lehetnek most önbizalom gondok, mert egy gyenge Lille és egy közvetlen riválistól kaptak ki.

Győzni szeretnének a hazaiak, nem hiszem, hogy beáldoznák a kupát a sikeres bajnoki és Konferencia Liga érdekében. Egy olyan ellenfél ellen találkoznak most, akiket könnyen verhetnek, de nem szabad, hogy nagy legyen a mellény. Nagyon remélem, hogy nem fog takaréklángon égni a hazai csapat és magabiztos sikerrel fognak továbbjutni.

Rennes - Lorient: Rennes által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp