Év végi hajrá 7.. A KHL után váltsunk földrészt és látogassunk el az amerikai kontinensre, ahol bő egy hetes szünet után az NHL-ben is újra indultak a küzdelmek. Igaz kicsit vontatott ez az újraindulás, mert több mérkőzést is kénytelenek voltak törölni a programból a COVID-19 miatt. Mivel ezek a törlések zömében a kanadai csapatokat érintik, ezért megpróbáltam egy olyan mérkőzésre fókuszálni, ahol amerikai csapatok játszanak, sőt az újraindítást követően már túl vannak legalább egy mérkőzésen. A San José Sharks - Philadelphia Flyers találkozót jó eséllyel lejátsszák, így már "csak" a helyes tippet kell hozzá megtalálni.

Hiányzók vannak, lesznek bőven mind a két oldalon, tehát ez csak annyiban segíthet bennünket, hogy a foghíjas védelmek mellett gólokra azért számíthatunk. Amit viszont megfigyeltem, hogy zömében azért gólokban gazdag találkozókkal indult újra a liga és az újraindulás óta nem játszottak még a csapatok gól nélküli első harmadot. Ezt én annak tulajdonítom, hogy nagyon ki voltak éhezve a játékra a játékosok. Ez még pár fordulón keresztül, ha folytatódik egyáltalán a küzdelemsorozat, kitarthat és ehhez jó partnerek lehetnek mind a Sharks, mind a Flyers játékosai.

A San José egy 14 gólos meccsen verte végül büntetőlövésekkel 8-7-re az Arizonát úgy, hogy az első harmadot egy gólzáporos 2:2-vel zárták a felek. Nem tett rosszat ennek az első harmados parádénak, hogy Gadjovich és Jenik verekedése miatt sokat játszottak 4 a 4 ellen, de mind a két oldalról született 5 az 5 elleni találat is ebben a játékrészben. Különös pikantériája volt a találkozónak, hogy Bob Boughner csapatának minden támadója szerzett pontot a találkozón, vagy gól, vagy assziszt formájában. Valami hasonlót várok most is a "Cápáktól" és nem titkoltan én bízom bennük, hogy egyedül is képesek lehetnek lehozni a tippemet.

Erősítheti a várakozásomat, hogy a Philadelphia szintén egy ráadásos mérkőzésen győzött Seattle-ben, melynek befejezése és a mostani kezdése között kevesebb mint 24 óra telik el. Ennek elvileg a mérkőzés második felében lehet majd jelentősége, viszont az első periódusban még a Flyers is üthet gólt, gólokat megalapozva egy esetleges meglepetés lehetőségét.

A közelmúltbeli egymás elleni összecsapásaik több esetben is gólzáporral végződtek. Ez most is benne van a pakliban, viszont azokat már az első harmadban megalapozták.

San José Sharks - Philadelphia Flyers: Gólok száma - Első játékrész - Felett/alatt tipp