Történelmi vereségbe szaladt bele a Bayern München legutóbb a Mönchengladbach elleni kupatalálkozón amikor is 5:0-ra kaptak ki a Borussia otthonában még október végén. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán és bizony nem lenne meglepő ha kőkeményen revansot vennének Lewandowskiék immáron a bajnokságban..

Nagyszerű formában van a Bayern. Kilenc ponttal vezetik a Bundesligát így kis túlzással persze akár idejekorán is átnyújthatnák nekik már a trófeát, annak ellenére hogy ezzel a mérkőzéssel indul még csak a bajnokság második fele. A Bajnokok Ligájában szintén szárnyalt a csapat, abban a csoportban tudtak 100%-os eredménnyel (6-0-0 22:3) végezni ahol a Barcelona is helyet kapott, igaz a katalánok most nem képviselnek közel sem akkora játékerőt. A kieséses szakaszban megkapták a Salzburgot, akiket jól ismernek és minden bizonnyal túl nagy ellenállásba nem fognak ütközni a nyolcaddöntő két meccsén. A mai meccsre visszatérve ha valakire pipa a Bayern az pont a Gladbach, a már említett "ötös" miatt. Bár zártkapus meccs lesz elvileg ami segítheté a Gladbachot, szerintem csúnya pofonba fognak beleszaladni és Lewáék nem fognak leállni 1-2 gólos vezetésnél sem. Jelen időszakban döntő befolyásoló tényező lehet a hiányzók listája de hiába nem lesz Coman, Sane, Goretzka, Upamecano vagy Neuer, a túloldalon sem sokkal jobb a helyzet sőt a teljesen szétzuhant vendégek még jobban megérezhetik majd kulcsjátékosaik hiányát mint Nagelsmann aki így is bika kezdőt tud pályára vezényelni.

A Gladbach az utóbbi öt bajnokin csupán egy pontot szerzett és megmagyarázhatatlan módon esett szét a játékuk. A Köln, Lipcse, Frankfurt, Freiburg négyes 17(!) gólt vert nekik. Ha a Karácsonyi bejglitől nem kapnak extra erőre és valami döntő változás nem következik be a játékukba akkor jöhet egy újabb minimum 2-3 gólos zakó.

A Bayern pedig nem felejt, tipp: 4-1

Bayern München - Borussia Mönchengladbach: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp